|
|
|
|
|
|
İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında yeşillikler içinde birçok restoran var
MUTLU OLMAK ÖNEMLİ İstanbul'un Anadolu yakasın'da Beykoz, Şile ve Polonezköy taraflarında pek çok kır restoranı bulunuyor. İstanbullu 'nun oksijen ihtiyacını giderdiği en popüler mekanlardan biri olan Polonezköy'de 3 senedir hizmet veren Çamlıbel Piknik, Özden Günergin'in Rize Çamlıbelli olmasından dolayı bu ismi taşıyor. Üstelik bu mekanda Rize Çamlıbel'de yetişen ne kadar meyve, yemiş ağacı varsa burada bulunuyor! İsteyen yemeğini yanında getirip mekanı sadece piknik alanı olarak kullanıyor. Dileyen de mekandaki yemekleri tercih ediyor. Çamlıbel'de önemli olan kişinin mutlu olması. Bu mutlu ortamda yemek yemenin bedeliyse kişi başı 15 milyon TL. Ancak bu rakama zeytinyağlısından etine, salatasından tatlısına kadar her şey dahil. Çamlıbel Piknik - 75. Yıl. Cad. Yavuz Sk. No: 83 Polonezköy. Tel: (0216) 432 30 74
KIŞIN DA POPÜLER Kilyos yolu üzerinde bulunan bir başka kır restoranı olan Huzur Kır Restaurant ise gerçekten bir huzur bahçesi gibi. İki dönüm arazi üzerine kurulan mekanın özellikle orman havası müşterileri çekiyor. Zeytinyağlı meze çeşitleri ile kuzu tandırına çok güvendiklerini söyleyen mekanın ortaklarından Mazlum Cebeci, "En çok hafta sonları ailelerin tercih ettiği bir mekan burası. Zaten sadece yazın değil kışın da müşterilerimiz bizi bırakmaz. Üç bölümden oluşan şömineli grup salonlarımızda hem yemek yerler hem de yemek sonrasında mısır patlatırlar" diyor. Formülünü söylemedikleri köfteleri ile meşhur olan Huzur'da yemek yemenin bedeliyse içki dahil ortalama 15- 20 milyon lira arasında. Huzur Kır Restaurant Kilyos yolu, Şehitlik mevkii Tel: (0212) 201 11 66-67 aileleri ağırlıyor
KASABINI DEĞİŞTİRDİ 22yıldır Kilyos'ta Bolu 1 ve Bolu 2 isimli iki kır restoranı işleten Yusuf Kaya hem hafta içi hem de hafta sonu müşterilerinin onları bırakmadığını söylüyor. Aslen Bolulu olan Kaya, et mangal, tandır ve meze çeşitlerinin Bolu lezzeti taşıdığı için hep ilgi gördüklerini söylüyor. "Buraya insanların gelmesinde en önemli etken etimiz. Etin kalitelisini bulmak için 3-4 kasap değiştirdim. Hatta 25 yıllık kasabımızı bıraktım. Çünkü bu işte önemli olan et. Yaz döneminde hafta sonu ortalama 100- 175 kilo arasında et tüketiyoruz. Kuzu tandırını kış mevsiminde yaparız. Çünkü yazın eti ağır olur." Fiyatlar ortalama içki dahil kişi başı 20-25 milyon lira arasında. Izgara çeşitleri 3-5.5 milyon, meze 2 milyon TL. Bolu1, Uskumru Sapağı/ Kilyos. Bolu 2, Şehitlik mevkii, No: 16. Tel: (0212) 201 25 78 - 201 24 43
|
|
|
|
|
|
|
|
|