kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kandırmak yok
Kandırmak yok
Listeler Çarşamba teslim edilecek
Üyeler oylarını otomatik atacak

Kandırmak yok

"Önce icraat, sonra söz" diyen başkan adayı, "Biz Beşiktaşlılar'a yaptığımız şeyleri söyleyeceğiz, yapmayı düşündüklerimizi değil. Kongre üyelerini kesinlikle kandırmayacağız" ifadesini kullandı Kaynar, ekibinden 6 kişinin Avrupa'da teknik adam ve futbolcularla görüşmeler yaptığını açıklarken, "Ne kadar lazımsa, o kadar paramız hazır. Önce teknik adamı alacağız, sonra futbolcuları" diye konuştu.

Beşiktaş'ta olağanüstü kongrede başkan adayı olan Erol Kaynar, proje ve hedeflerini SABAH'a anlattı. İşte Kaynar'ın açıklamaları.

* Ocak ayında neden aday olmadınız da şimdi sahneye çıktınız?
O günkü şartlarda Beşiktaş'ın yeni bir adaya, yeni bir oluşuma ihtiyacı olduğunu sanmıyordum. Ayrıca düzgün gidişatın içine çomak sokmak istemedim. Aslında bana o dönemde de baskı oldu ama o günlerde öyle bir ortam oluştu ki, sanki biri aday olarak çıkarsa Beşiktaş'ın işleyen sistemine aykırılık getirecekmiş havası yaratıldı.

* Ancak o yönetim de ilk maçında Samsun faciasını yaşadı!
O maç korkunçtu. Bundan daha büyük bir talihsizlik olamaz. Göreve geldiğiniz ilk maçta İnönü'de bir facia yaşandı. Yenilmek önemli değil ama Beşiktaş o gün, 100 yıllık tarihinde ilk kez 5 kırmızı kartla hükmen yenildi.

Lucescu duyarsız kaldı
* Sorumlusu kimdi?
Futbolcular fevkalade yanlış bir tutum sergilediler. O maçtan sonra belirli tedbirlerin alınması gerekirdi. Burada Lucescu'nun freni var, onu da biliyorum. Lucescu maalesef bizim yönetmeliğimizin uygulanması konusunda son derece duyarsız davrandı. Zaten tarzı da böyle. Ceza konularında fazlasıyla duyarsız..

* BJK Koleji'ni neden bıraktınız?
Beşiktaş zaten sürekli karıştırılıyor. Ben de akıllarda soru işaretleri bırakmak istemedim. Benim düşüncem şudur: İnsanlar birbirlerinin ayağından aşağıya doğru çekmesinler. Tam tersine onun seviyesine çıkmaya çalışsınlar. Bir kişi daha Beşiktaş Koleji kursun, ben her türlü yardımı yapmaya hazırım.

* Birleşme gündeme geldi mi?
Üç adayla da çok iyi dostluklarım var. Tüm gelişmeleri takip ettim, eğer üçü birleşseydi ben aday olmayacaktım. Çok güçlü isimlerden oluşan yönetim kurulu listemdeki arkadaşlarım bana "Artık, aday olman gerekiyor" demeselerdi aday olmayacaktım.

* Gruplara nasıl bakıyorsunuz?
Ben de derneklerde görüşmeler yapıyorum, projelerimi açıklıyorum. Dernekler, Beşiktaş'ın ayrılmaz birer parçası. Ama ellerindeki bu kuvveti bir pazarlık gücü haline getirirlerse Beşiktaş'a yarar sağlamaz, zarar verirler.

* 'Sessiz çoğunluğuz' sözünüz neyi anlatıyordu?
Tüm planlarımızı ve projelerimizi düzgün bir şekilde anlatırsak, büyük çoğunluğun oylarını alabiliriz diye düşünüyorum. Ayrıca biz vaade karşı değiliz, yapılmayacak vaatlere karşıyız. O zaman toplumu yanlış yönlendiriyorsunuz. Ama bir gerçek var ki, Beşiktaş'ın şu anda bir teknik direktörü yok. Biz de önce hocamızı belirleyecek, ardından futbolcu transferlerini gerçekleştireceğiz. Bütün listemizi hazırladık, bütün rakamları belirledik. 6 arkadaşımız şu anda yurt dışında bu görüşmeleri yürütüyorlar ve yüzde 90 bir isim ile anlaştık. Biz yaptığımız şeyleri söyleyeceğiz, yapmayı düşündüğümüz şeyleri değil, kongre üyelerimizi kandırmayacağız.

Temiz, firma isimler
* Yönetiminizi nasıl kurdunuz?
Benim için üç tane önemli kriter var. Bir, çok düzgün ve temiz bir isim olması lazım. Herhangi bir olaya karışmış bir isim istemem. Bu çok önemli. İkincisi, kendisini bir firma haline getirmiş isimler olmalı. Üçüncüsü de Beşiktaş'ta ne tür bir görev alırsa başarılı olmalı. Buna göre hareket edeceğiz.

* Devrim olarak nitelediğiniz 'Futbol idari sistemi' nedir?
Bu bizim Türkiye'ye getirmeyi düşündüğümüz bir model. Örneği de Manchaster United'da var. Bu modelde hem futbol idaresinin çok profesyonelce yapılması var, hem de futbolla ilgili gelirlerin artması. Nedir bunlar, futbol idari koordinatörlüğü ve sporcu sağlığı hekimliği.. Bu birimin hedefinde futbolcunun sakatlanmadan önceki sakatlanma riskinin tespiti var. Bunu önceden tespit edip futbolcuya ona göre antrenman ve maç programı verebiliyorsunuz. Yani istenmeyen noktalarda sakatlanmasını büyük ölçüde önleyebiliyorsunuz. Çok ciddi bir konudur. Futbolculara milyon dolarların ödendiği bir ortamda, en önemli sermayelerinize çok dikkatli bakmak zorundasınız. Kuracağımız altyapı akademisinde 50-60 oyuncumuzu da burslu olarak eğitmeyi düşünüyoruz. Bu birimin başına da yerli ve yabancı hocalar getirerek, Avrupa'daki sistemi oturtacağız. Profesyonel futbol yöneticisi kavramı olacak. Transfer ve arama ekibi bu yöneticiye bağlı olacak. İstatistik birimimiz olacak. Yurt içi ve dışında, bize lazım olsun olmasın birçok oyuncunun istatistiki verilerinin bulunduğu bir program hazırlayacağız. Futbolla ilgili tüm yapılması gerekenleri bu futbol idari koordinatörlüğü çatısı altında yapacağız. Tamamen profesyonellerin yöneteceği bu birim özerk olacak.

Önce hoca netleşmeli
* Transferiniz var mı?
Daha önce de söyledim, bu konuda isim vermem. Önce hocamızın ismi netleşmeli. Yine söylüyorum, boş vaatlerle insanları kandırmak gibi bir niyetimiz yok; asla da olmayacak.

* Türkiye mi; Avrupa mı?
Elbette Türkiye'de şampiyonluk, Avrupa'da büyük başarılar hedefliyoruz. Ama biz öncelikle taraftarımızın zevk almasını istiyoruz. Zevk almazsam maça gitmem. Ben zevk almak istiyorsam, göreve geldiğimizde de taraftarımızın bu hazzı tatmasını sağlamak başlıca görevimiz. Ayrıca bayanları da İnönü'ye getirmenin bütün hesaplarını yapıyoruz. İnönü'de de kapasite artırımına gideceğiz.

* Son dakikada birleşme olur mu?
Medyada bu yönde haberler çıkıyor. Ama böyle bir konunun bu saatten sonra gündeme gelmesini kendime ve arkadaşlarıma saygısızlık olarak görüyorum. Bizler farklı siyasi görüşlere olan insanlar değiliz. Beşiktaş bizim ortak sevgimiz, ortak derdimiz.

* Son mesajınız nedir?
Beşiktaş'a kongre üyelerinin her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Oy kullanmaya gelsinler, ondan sonra hesap sorsunlar. Oy kullanmayan üye, hesap sorma hakkına da sahip değildir.

RÖPORTAJ: CENK ATILGAN

DİĞER SPOR HABERLERİ
 Demirören iş başında!
 Mutlaka gel alex
 Ay-yıldız izdihamı
 Daha yolun başındayız
 Şimdi SIRA saha dışında
 Hanedan sarsıldı
 Arif yolcu
 Reggie bir attı, pir attı!
 Toprakta şölen başlıyor
 BRATU: Kalmak istiyorum
 Canaydın'dan 'Havuza devam'
 'Yıldırım ile görüşmedim'
 Rogge: 2008'den hiçbir farkı yoktu
 Günün İçinden
 F.BAHÇE'nin umudu Porto
Cenaze sahibi Başbakan
Cenaze sahibi Başbakan
Başbakan, sıradan bir vatandaş gibi, 'cenaze sahibi'nin yapması...
Müteahhitin ajandası sırları ortaya çıkardı
Müteahhitin ajandası sırları ortaya çıkardı
Genelkurmay Askeri Başsavcılığı, ihbar üzerine müteahhit Özmen'in...
Aslıcan öldü, katili kim?
Aslıcan öldü, katili kim?
Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu kutlayan bir şehir magandasının...
Güneydoğu'nun Paris'i yoksullukla boğuşuyor
Güneydoğu'nun Paris'i yoksullukla boğuşuyor
Diyarbakır'da yaşayanların yüzde 70'i işsiz. Valilik ve belediyeden...
Kadını bikinisinden tanıyın..
Kadını bikinisinden tanıyın..
Beyler, uzun karakter tahlillerine, sıkıcı bar muhabbetlerine son.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.