kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cenaze sahibi Başbakan
Cenaze sahibi Başbakan
Sezer'den Çelenk, Baykal'dan Mesaj

Kayınpedere son görev

Erdoğan kayınpederi Cemal Gülbaran'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Mezarlığa cenaze arabasıyla gitti

Erdoğan ve eşi sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde taziyeleri kabul etti. Namazı Diyanet İşleri Başkanı kıldırdı, cenaze törenine Gül ve 12 bakan katıldı.

***

Cenaze sahibi Başbakan

Başbakan, sıradan bir vatandaş gibi, 'cenaze sahibi'nin yapması gereken her şeyi yaptı Gasilhaneye gitti, evinde ve camide taziyeleri kabul etti, tabutu taşıdı, cenaze aracına bindi Tek fark, gittiği her yer resmi ve sivil polislerce çembere alındı, çatılara keskin nişancılar çıktı.

Tedavi gördüğü SSK Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki gün vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kayınpederi Cemal Gülbaran'ın cenazesi, dün toprağa verildi. Sıradan bir vatandaş gibi, cenaze sahibi olarak gereken her şeyi yapan Başbakan'ı korumak için İstanbul Emniyeti olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. 30 saate yakın süreyle Cenaze evi, Başbakan'ın evi, Marmara İlahiyat Vakfı Camii ve Karacaahmet Mezarlığı'nın bulunduğu bölge resmisivil polislerce ablukaya alındı. Çatılara 'keskin nişancılar' yerleştirildi, yakın korumaların sayısı artırıldı. Ara sokaklarda bulunan özel araçlar da trafik ekipleri tarafından Selamsız Otoparkı'na çekildi ve vatandaşlara otopark parası ödememeleri söylendi.

BAKANLAR CENAZEDE
Önceki gün, vefat haberini aldıktan sonra dünkü programını iptal ederek İstanbul'a geçen Başbakan, sabah önce cenazenin bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı Gasilhanesi'ne gitti, burada yaklaşık 15 dakika kaldıktan sonra cenaze evine giderek, başta bakanların taziyelerini kabul etti. Başbakan ve eşi saat 12.00 sıralarında evden çıkarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakıf Camii'ne geldiler. Başbakan, hükümet üyeleri ile aile dostlarının yer aldığı camide, yaklaşık 500 kişilik cemaat toplandı. Cemaat, tek tek aranarak camiye alındı, töreni sadece TRT ile Anadolu Ajansı izledi.

İŞKENCEYE KINAMA
Cenaze, öğle namazının ardından Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılındı. Namazı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu kıldırdı. Burada bir konuşma yapan İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı, "ölümü hayatın diğer hadiselerinden ayıran olayın yeni ve ebedi bir hayata geçiş olduğunu, müminlerin hayattayken bundan sonraki hayata hazırlanmaları gerektiğini" ifade etti, Irak'taki işkenceyi ima ederek "insanoğlunun bu dünyada güzel amel fikrini yitirmesi durumunda ne kadar vahşileşebileceğini son birkaç ayda yaşanan olayların gösterdiğini" dile getirdi. Çağrıcı, "Rabbin huzurunda hesap vereceğimizi unutmayalım'' dedi. Duaların okunmasının ardından cenaze, Başbakan, bazı bakanlar ve cemaat tarafından omuzda taşınarak cenaze arabasına kondu. Başbakan Erdoğan da, kendisini bekleyen makam aracına binmeyip, din görevlileri ile birlikte cenaze aracına bindi ve Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanına cenaze aracında gitti. Erdoğan'ın cenaze aracına binmesi üzerine, koruma görevlilerinin bir bölümü de cenaze aracının arkasına bindi. Emine Erdoğan ise camiden kızlarıyla birlikte ayrıldı ve eve geçti. Mezarlıktaki törene aile yakınları ile TBMM Başkanı Bülent Arınç, bakanlar, siyaset, iş, sanat dünyasından isimler katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen defin işlemi sırasında okunan dua, mezarlığın dışındaki bir otomobile yerleştirilen hoparlör ile cemaate duyuruldu. Güvenlik nedeniyle hem cenaze evine, hem de cenaze törenine katılım sınırlı olunca, Erdoğan ile eşi, taziyeleri, akşam Vakıf Camii'nde kabul ettiler.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Müteahhitin ajandası sırları ortaya çıkardı
 Bay ve Bayan Arınç Fas'a gitti
 Milletvekili kapkaç mağduru
YAVUZ DONAT
Üniversite raporu.
YÖK yasasındaki değişiklik...
Kadını bikinisinden tanıyın
Beyler, uzun karakter tahlillerine, sıkıcı bar muhabbetlerine son.
Ağaca bağlayıp tecavüz etti..
İlköğretim öğrencisi ile çantasını taşıma bahanesiyle tanışan adam,...
Aslıcan öldü, katili kim?
Aslıcan öldü, katili kim?
Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu kutlayan bir şehir magandasının...
Güneydoğu'nun Paris'i yoksullukla boğuşuyor
Güneydoğu'nun Paris'i yoksullukla boğuşuyor
Diyarbakır'da yaşayanların yüzde 70'i işsiz. Valilik ve belediyeden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.