| | Yiyeceklerin genlerini ellemeyin! Çoğumuz genleri değiştirilmiş organizmaların ucube yaratıkların dünyaya gelmesine yol açabileceğini düşünüyor. Şimdilik bu kanıtlanmış değil. Ama güzelim doğal yiyecekler dururken, laboratuvarda genleriyle oynanmış gıdalara ne gerek var?. Gazetecilik mesleğine yeni başladığım yıllarda...devamı |
|
| | Kalecik Karası efsanesi sönüyor Kalecik Karası şaraplarının ortak özelliği, Türkiye'nin pahalı şarapları arasında yer almaları. Ancak tüketiciler son örneklerde giderek aradıklarını bulamamaya başladılar. 1993 yılındaydık. Şarap ve kültürünü öğrenmek için kurduğumuz Şarap Dostları Derneği'nin bir etkinliğinde ilk kez...devamı |
|
| | Dünyaya yemek yaptı Kraliçe Elizabeth'ten George Bush'a birçok ünlünün aşçılığını yapan Necip Ertürk, 25 yıl sonra Amerika'dan döndü. 73 yaşındaki Ertürk, beşinci yemek kitabını hazırlıyor. Sadece Mengenli değil, Türkiye'deki aşçıların idolü Necip Ertürk... 13 yaşında geldiği İstanbul'da azmi ve...devamı |
|
| | İstanbul'daki küçük "Urfa" İstanbul Aksaray'da, birbirine bağlı iki sokakta yanyana dizilmiş tam 26 Urfa kebapçısı var. Burada 10 milyon liraya tıka basa doyuyorsunuz. Aksaray Metro İstasyonu'nun hemen arkasında birbirine bağlı iki sokakta tam 26 kebapçı bulunuyor. Üstelik hepsinin sahipleri de Urfalı. Yani burası...devamı |
|
| | Bin yılın özeti meze: Lakerda Ne zaman lakerda görsem, lakerda yesem içim cız eder. Biz elimizdeki bu hazineyi layıkı ile değerlendiriyor muyuz? Hem korkum hem de dileğim, bizim lakerdaya Japon lokantalarında rastlamak. İstanbul'un en güzel zamanı hangi aydır? Doğanın bütün çiçeklerinin açtığı bahar ayları mı? Yoksa...devamı |
|
| | İki bin yıllık şehrin Alman aşçısı Dışarıda dolunay ve Roma var. Öyle bir masaya oturuyoruz ki! Burası Gambero Rosso'dan Michelin'e kadar tüm rehberlerin ortak favorisi. Roma'nın iki yıldıza sahip en iyi adresi. İki bin yıl ayaklarımızın altında. Öyle herhangi bir abartma olmaksızın. İki bin yılın şehri...devamı |
|
| | Ödüllü genç aşçı Türkiye'de her yıl Gastronomi Birliği Rotisörler Zinciri Derneği tarafından düzenlenen "Genç Aşçılar Yarışması" bu yıl 5 Nisan 2004'de Ankara'da düzenlendi. 14 adayın katıldığı yarışmada Four Seasons Istanbul'un en genç aşçısı Cevat Tezel birinci oldu. Yarışma tam bir gün sürdü ve her...devamı |
|
| | Şimdi kuzu zamanı Antik çağdan bu yana kuzu, bütün kültürlerde ziyafetlerin ana malzemesi. Kimi dinlerde baharın simgesi olması ve şölenlerde sofraya getirilmesi de bunu gösteriyor. Giderek irileşmeye başlayan kuzular şu sıralar lezzetlerinin doruğunda. M Tuğrul Şavkay'ı bir kez andım. Rahmetli Tuğrul için...devamı |
|
| | Şimdi sofralarda kuşkonmaz zamanı Sağlığa yararları saymakla bitmeyen kuşkonmaz, mayıs başından haziran sonuna kadar yemek meraklılarının karşısına çıkacak. Geçen hafta Toskana ve Roma'da kuşkonmaz bayramı vardı sanki. "Asparagus Officinalis" bütün dünyada baharın, yazın müjdecisi gibidir. Türkçe'de...devamı |
|