Bahar salatası
Patatesleri haşlayıp, ezin. Tuzu, karabiberi, 1 kahve fincanı zeytinyağını, limon suyunu iyice çırpıp, patatesin üzerine dökün. Diğer bir kapta dereotunu, maydanozu, naneyi, küçük kesilmiş salatalık turşusunu ve mantarı karıştırın. Salatalıkları uzun doğrayın. Bir kek kalıbına dizin. Patatesli harcın yarısını içine koyun. Üzerine içinde yeşilliklerin olduğu harcı koyun. Üzerine yine kalan patatesli harcı iyice yayın. 4-5 saat buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirin. Kenarlarını 2 çorba kaşığı yoğurtla süsleyip, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 4 adet iri salatalık Yarım kg patates (3-4 adet) * 10 adet mantar * 6 adet salatalık turşusu * Yarım demet nane * Yarım demet maydanoz * Yarım demet dereotu * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 adet limonun suyu * Tuz, karabiber Süslemek için: * 2 çorba kaşığı yoğurt
|