Romen türlüsü
Ön hazırlık olarak kuru fasulye ve barbunyayı haşlayın. Soğanları halka doğrayın. Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağı ile 5 dakika soteleyin. Küp doğranmış domatesi, küçük doğranmış sivri biberleri, tuzu ve kesmeşekerleri ekleyin. Taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğrayın. Soğanları sotelediğiniz tencereye aktarın. Üzerini aşacak kadar ılık su koyup, kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan üzerine 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi ve 1 su bardağı barbunyayı ilave edip, 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Ateşten alın. Üzerine kırmızıbiber, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz serpip, soğuyunca servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi * 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye * 500 gram taze fasulye * 2 adet soğan * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet küp doğranmış domates * 2 adet sivri biber * Tuz, kırmızıbiber, karabiber * 2 adet kesmeşeker * Yarım demet maydanoz
|