Acı çikolata tansiyonu düşürüyor
İTALYAN, İngiliz ve Alman bilim adamları, sütsüz çikolatanın tansiyonu düşürücü etkisi bulunduğunu, kalp hastalıklarına karşı koruduğunu tespit etti. Sonuçları Nature dergisinde yayımlanan araştırmada, sütsüz çikolatanın kalp hastalıklarına karşı koruma sağlayan, kandaki antioksidan seviyesini artırdığı belirlendi. Sütlü çikolataya nazaran, 100 gram siyah çikolata tüketiminden sonra, kandaki antioksidan seviyesi yüzde 20 oranında arttı. Bilim adamları, bu sonucun, sütün çikolatadaki antioksidanların emilimini engelleyebildiğini gösterdiğini kaydetti. Almanya-Köln Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmanın sonucunda da, sütsüz çikolatanın tansiyonu düşürücü etki yaptığı saptandı. Bilim adamları, "Bu düşüş muhtemelen bu çikolatadaki 'polifenol' maddesi sayesinde gerçekleşti" dediler.
|