|
 |
|
 |
  |
|
Atina'ya çıkarma
İstanbul'un ünlü restoranları uluslararası marka olma yolunda ilerliyor. İlk zorladıkları kapı da komşu ülke Yunanistan. Önce Tike Kebapçısı Atina'da şube açtı. Şimdi 3 mekan daha sırada.
Yer Bulmak Zor İstanbul'un gözde mekânlarının Yunanistan macerası, ünlü kebapçı Tike'nin geçtiğimiz ocak ayında Atina'da şube açmasıyla başladı. Komşu ülke halkının, iki hafta önceden rezervasyon yaptırarak yer bulabildiği Tike'nin başarısı, diğer restoran sahiplerini de harekete geçirdi. Borsa-Loft, Pina Bistro, Changchun Legends ve Okka, Atina'da yer açmak için sıraya girdi.
Hepsi Çok İddialı İstanbul'un en gözde restoranlarından Loft'un sahibi Umut Özkanca, Atina'da Türk mutfağı ağırlıklı bir mekan için hazırlıklara başladı. Bağdat Caddesi'nin 20 yıllık pizzacısı Pina Bistro, lezzet çıkarması için Girit'in Hania bölgesini seçti. Mekânın sahibi Ömer Tanır, Yunanlılar'ı pizza bağımlısı yapmaya kararlı. Yaz sonunda, Atina'da iki restoran açmayı planlayan Changchun Legends'in sahibi Tolga Atalay ise fetih harekâtının son halkası.
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|