|
 |
|
 |
  |
|
Ankara çalımı
Sezer'in randevu vermeyip attığı çalımı Erdoğan son dakikadaki Türk-İş görüşmesiyle karşıladı ve "Denktaş'ı dinlememe"yi başardı
KKTC liderinin Meclis'teki konuşması öncesinde Ankara'da taktik savaşı yaşandı. Sezer, "Köşk'te görüşmem var, Denktaş'ı dinleyemeyeceğim" diyen Erdoğan'a randevu vermeyip onu gerekçesiz bıraktı. Erdoğan'ın yanıtı ise ani Türk-İş ziyareti oldu.
EVET, TÜRKİYE'Yİ MARJİNALLEŞTİRİR DENKTAŞ, Arınç'ın çağrısı üzerine yaptığı Meclis konuşmasında Annan Planı'nın Türkiye'yi marjinalleştireceğini öne sürüp "Siz olsaydınız, hazırlamadığınız anayasaya ve yasalara evet oyu verir miydiniz" diye sordu. HÜKÜMETTEN ÇOK ESKİ HÜKÜMET İZLEDİ KKTC liderini Meclis'te sadece dokuz bakan ve AKP milletvekillerinin üçte ikisi izledi. Denktaş'ı izlemeye gelip sık sık alkışlayan DSP ve MHP'li eski bakan sayısı Erdoğan hükümetinin bakan sayısından daha çoktu.
*** Erdoğan'ın cep mesajı
Denktaş konuşurken, Başbakanlık'tan son dakikada bir randevu ayarlanıp, gazetecilere cep mesajla duyuruldu ve Erdoğan, Türk-İş'i ziyaret etti.
KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a "Git Kıbrıs'ta konuş" diyen Başbakan Tayyip Erdoğan, buna rağmen TBMM'de gerçekleşen konuşmayı, 'randevu' ayarlamasıyla dinlemedi. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Denktaş'ı TBMM'de konuşmaya çağırması ve konuşmanın 15 Nisan'da yapılacağının kesinleşmesi üzerine, o tarihte Japonya'da bulunan Başbakan, gazetecilerin sorularına, "aynı saatte, Cumhurbaşkanı ile haftalık olağan görüşmesi olduğunu" söylemiş, bu nedenle Meclis'e gidemeyeceğini açıklamıştı. Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından Sezer önceki gün Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki konferansa katılmak üzere İstanbul'a gitti. Konferanstan sonra Ankara'ya dönmesi beklenen Sezer, programının uzamasını gerekçe gösterdi ve 'haftalık olağan' görüşmeleri iptal etti.
SON DAKİKADA TÜRK-İŞ'E Dün sabaha karşı Japonya'dan dönen Erdoğan da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile öğle yemeğinin ardından, Denktaş'ın konuşmasını dinlemek üzere Meclis'e gitmemesine mazeretini son dakikada ayarlayıp, Türk-İş'i ziyaret etti. Erdoğan'ın son dakika programı da ilginç bir yöntemle basına duyuruldu. Basın Müşaviri, gazetecilerin cep telefonlarına mesaj geçerek, Erdoğan'ın 14.30'da Türk-İş'e gideceğini bildirdi. Ancak, program 45 dakika aksadı ve Erdoğan, Denktaş'ın 15.30'da başlayan TBMM'deki konuşması süresince Türk-İş'te kaldı. Denktaş'ı neden dinlemediği sorusuna da "Bu konudaki kanaatlerimi biliyorsunuz" yanıtı verdi.
SEZER'E: YETKİ BİZDE Erdoğan, Sezer'in "MGK'ya rağmen, Davos'ta yapılan emrivakiyi tutanaklardan öğrendiği" sözüne de şu yanıtı verdi: "Anayasamız, kanunlarımız, karar mekanizmasının nasıl çalışacağını gayet açık bir şekilde belirlemiştir. Dolayısıyla kurumlarımızın bütün yetki alanları belirlidir. Şu anda 59. Hükümet de bu karar mekanizmalarının çalışmaesaslarına göre çalışmalarını sürdürmektedir.''
Meclis'te 9 bakan dinledi HAVAALANINDA MHP'li bir grup, TBMM'de TBMM Başkanı Bülent Arınç tarafından karşılanan Denktaş, Genel Kurul salonunda da milletvekili ve dinleyicilerin ayakta alkışlarıyla karşılandı. Erdoğan'ın katılmadığı oturumu 9 bakan izledi. AKP'liler çoğunlukla, muhalefet tam kadro katıldı. Meclis dışı muhalefetten de DSP, MHP, SHP, BBP SP liderleri ile Şehit Aileleri ve Malul Gaziler dernekleri yöneticileri locaları doldurdu. Tek gerilim, Denktaş'ın "Siz olsaydınız geleceğinizle ilgili kumar oynar mıydınız?" sözlerini AKP sıralarına dönerek söylemesi, üzerine yaşandı. AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz hemen, sıralar arasında dolaşıp, milletvekillerini uyararak tepki göstermelerini engelledi. Denktaş, TBMM'den ayrılırken "Çok güzeldi" dedi.
Bülent AYDEMİR
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|