Armut tatlısı
Milföy hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine dizin. Her bir hamura kenarlarından 1,5 cm. boşluk kalacak şekilde birer çorba kaşığı kayısı marmelatı sürün. Üzerlerine birer çorba kaşığı badem serpip, armutları yerleştirin, esmer şeker serpin. Isıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pudraşekeri serpip, krema ya da dondurma ile birlikte ılık servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 6 adet milföy hamuru * 6 çorba kaşığı kayısı marmelatı * 6 çorba kaşığı badem (öğütülmüş) * 1 adet büyük armut (çekirdekleri çıkartılmış, karpuz dilimi kesilmiş) * 6 tatlı kaşığı esmer şeker (serpmek için) * 3 tatlı kaşığı pudraşekeri
|