kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ünlüler ne diyor?
Kebabın en lezzetlisi nerede yenir?
Kebapçılar ne diyor?
Ünlüler ne diyor?
Urfa'nın ustaları ne diyor?

Ünlüler ne diyor?

İzzet Yıldızhan
Dana eti kebabı bozar
Kebabın İstanbul'daki yapılış şekliyle, Urfa ve Adana'daki yapılış şekli farklı. Uzun yıllar kebapçılık yaptım ben. Güneydoğu ve Adana'da kebapta kesinlikle dana eti kullanılmaz, sadece koyun eti kullanılır, dana eti kebapçı dükkanına girmez. İstanbul'da yapılan kebapta ise, dana eti kullanılıyor. Ayrıca kebaba biber konulduğunda en fazla iki, üç saat içinde tüketmek lazım. Çünkü biber kebabın tadını bozar, ekşime yapar.

Meral Okay
İstanbul'da zevkle yiyorum
Ben kebap uzmanı değilim, hatta gelişmiş bir kebap kültürüm de yoktur. Önüme kebap geldi mi yerim. Midemden dolayı acılı kebap yiyemiyorum ama keşke yiyebilsem. İstanbul'da kebabını yerken mutlu olduğum iki yer var; biri Develi, diğeri de Nezih. Urfa'da hiç kebap yeme şansım olmadı ama Antep'te çok yedim. Develi de zaten Antepli olduğu için bence çok iyi kebap yapıyor, Antep'te yediklerimle arasında bir fark yok.

Mahsun Kırmızıgül
Kebapla işim olmaz
Bence kebapla ilgili bu soruyu İbrahim Tatlıses'e sorun. Zaten beni kebap platformuna çekmeyin, ben İtalyan mutfağını severim.

Yılmaz Edoğan
Polemiğe girmem
Etiler'de Yazı adında bir kebapçısı olan ve kendisi de kebap tutkunu olan Yılmaz Erdoğan kebapla ilgili bir polemiğe girmek istemediğini söylüyor.

***

Köşebaşı kebapçısı sırlarını anlatıyor
Köşebaşı kebapçısının şef ustası Yusuf İşitmezoğlu iyi kebabın sırlarını şöyle anlatıyor: "İyi kebapta 'kuzu boşluğu' denen bir et kullanılır. Bu kemiksiz, sinirsiz bir ettir. Kuzu boşluğu zıh dediğimiz bıçaklarla kıyma haline getirilir. Bir miktar kuyruk yağı attıktan sonra yoğuruyoruz. Sonra bizim kök biber dediğimiz biberden katarız. Bu haliyle Urfa kebap yapılıyor. İçine ıslanmış, yıkanmış, tuzu alınmış pul biber koyarak acılı hale getirince Adana kebap oluyor. Maydanoz, sarımsak katınca bu da 'sebzeli beyti' olarak geçiyor. Yani sonuçta kebapların hepsi aynı kıymadan yapılıyor. Sadece baharatlandırılarak, işlem yapılarak isimleri de değişiyor.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Her damlası lezzet
 O aslında kul aşı çorbası
 Yine yeşerdi fındık dalları
 Hırçın, sert ama çok çekici
 NewYork esintileri
 Sultan ahırında film ve yemek
 Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure
 Paskalya çikolataları yapabilirsiniz
 Sushi sevenlere müjde!
 Türk mutfağına bulaşmayın!
 Kebap makarnayı unutturdu
 Doğu'da sadece kebap yok
 Komşudan seçme lezzetler
 Caddenin değişmeyen adresi
 Hayatınıza keyif ve tat geliyor
 Masamızda İtalyan şarap dünyasından bir asil var
 Yemeklerimizin gizli mesajı
 Kursiyerleri devrede
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Kıyametin 3661 yıllık formülü
Kıyametin 3661 yıllık formülü
Mayalardan ve Babillilerden kalan bilgilere bakılırsa kayıp gezegen...
Bağlar kültür mirasıdır
Bağlar kültür mirasıdır
Birleşmiş Milletler ve Unesco'nun bir kültür mirası...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Otomobil | Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.