kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kebapçılar ne diyor?
Kebabın en lezzetlisi nerede yenir?
Kebapçılar ne diyor?
Ünlüler ne diyor?
Urfa'nın ustaları ne diyor?

Kebapçılar ne diyor?

Musa Dağdeviren (Çiya)
Urfa'da da Antep'te de iyi kebapçılar var. Ama kebabın İstanbul'da daha iyi yapıldığına katılıyorum. Çünkü sanatkar ustalar büyük şehirlere göç etti. Doğu'daki kebapçılar kendi yerelliklerini kaybediyorlar.

Arif Develi (Develi)
Ben Gaziantepliyim ve 6 yaşımdan beri bu işin içindeyim. İstanbul'la Güneydoğu'nun kebapları arasındaki fark malzemeden kaynaklanıyor. Sonra biz her gün çalışanlara bir buçuk saat eğitim veriyoruz. Oradaki kebapçılar bu kadar titiz değil. Geçenlerde Antep'in ünlü kebapçılarından biri bana ustasını gönderdi ve "Biraz senden birşeyler öğrensin" dedi.

Ali Akkaş (Köşebaşı)
İstanbul'un kebapları daha güzel. Çünkü herşey daha modern ve hijyenik. Örneğin bizde herşey gıda mühendislerinin kontrolünde yapılıyor. İddia ediyorum ki, İstanbul'un kebapları daha lezzetli. Çünkü etin ve baharatın en iyisi İstanbul'a geliyor.

Galip Öztürk (Nezih)
Kebabı en iyi yapanlar Gaziantep ve Urfalılardır. Oraların en iyi kebapçıları da İstanbul'a geldi. Ben de Antep'ten geldim. İstanbul'un kebabının daha iyi olması bu yüzden. Ayrıca kebap yapımında kullanılan et de önemli. Güneydoğu'nun etleri çok yağlıdır. Bu da İstanbul halkının damak tadına uygun değildir.

Halil Okkıran (Mabeyin)
Güneydoğu'daki kebaplar yağlı olduğundan şehirli insanın damak tadına uymuyor. Doğu'daki kalifiye elemanlar büyük şehirlere gittiler. Yeni yetişenler ise kebap kültüründen uzak kaldılar. Bu nedenle İstanbul'da işçilik daha kaliteli. Antep'ten gelen misafirlerimiz de burada yediklerinin daha lezzetli olduğunu söylüyorlar.

DİĞER GURME HABERLERİ
 Her damlası lezzet
 O aslında kul aşı çorbası
 Yine yeşerdi fındık dalları
 Hırçın, sert ama çok çekici
 NewYork esintileri
 Sultan ahırında film ve yemek
 Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure
 Paskalya çikolataları yapabilirsiniz
 Sushi sevenlere müjde!
 Türk mutfağına bulaşmayın!
 Kebap makarnayı unutturdu
 Doğu'da sadece kebap yok
 Komşudan seçme lezzetler
 Caddenin değişmeyen adresi
 Hayatınıza keyif ve tat geliyor
 Masamızda İtalyan şarap dünyasından bir asil var
 Yemeklerimizin gizli mesajı
 Kursiyerleri devrede
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Kıyametin 3661 yıllık formülü
Kıyametin 3661 yıllık formülü
Mayalardan ve Babillilerden kalan bilgilere bakılırsa kayıp gezegen...
Bağlar kültür mirasıdır
Bağlar kültür mirasıdır
Birleşmiş Milletler ve Unesco'nun bir kültür mirası...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Otomobil | Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.