|
|
Portakallı kek
25 santim çapında ve derin bir fırın kabının taban ve kenarlarına tereyağı ve bal sürüp, portakal dilimleri ile kaplayın. Kalan tereyağı, bal, un, yumurta, kabartma tozu, şeker, rendelenmiş portakal ve kakuleyi robottan geçirin. Karışımı hazırladığınız fırın kabına döküp, üzerini folyo ile hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Hazırladığınız kabı alabilecek büyüklükte bir tencereye kaynar su koyun. Kabı benmari usulü tencerenin içine yerleştirin ve kapağını kapatın. Çok kısık ateşte ve tencerenin içindeki su kaynamadan yaklaşık 45 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yoğurt, portakal ve balı karıştırın. Keki ters çevirip tabağa alın. Sos döküp servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 adet portakal (soyulmuş, halka dilimlenmiş) * 125 gram tereyağı * 4 çorba kaşığı bal * 1 1/4 su bardağı un * 2 adet yumurta * 2 çorba kaşığı kabartma tozu * 2/3 su bardağı tozşeker * 1 adet portakal (içi rendelenmiş) * 3 adet kakule (sadece çekirdekleri) Kreması: * 1 1/4 su bardağı yoğurt * 1 adet portakal (içi ince rendelenmiş) * 1 çorba kaşığı bal
|