|
 |
|
 |
  |
|
'Biz mum yaktık, insanlar meşale tuttu
Rıdvan Sadık'ın öğretmenlik yaptığı okula yardım yapılması için bir arkadaşına yolladığı mail kısa zamanda büyük firmalara kadar ulaştı. Yapılan yardımlarla bir bilgisayar laboratuvarı kuruldu ve öğrencilerin bütün ihtiyaçları karşılandı.
Diyarbakır'ın Yiğityolu köyü İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Rıdvan Sadık'ın hikayesi, 'Orda bir köy var uzakta' ve 'Bize yardım eder misiniz?' başlığıyla yazdığı yardım mektubunu elektronik posta yoluyla bir arkadaşına göndermesiyle başladı. Arkadaşı da, bu mektubu bir başkasına gönderdi... Ve mektup bilgisayardan bilgisayara dolaşmaya başladı. O duygu yüklü ve eğitim verme isteğiyle dolu sözler içeren mailin karşılığında yardım ve destek dolu tam 29 mail geldi. Rıdvan öğretmen, ilk maili gönderdiği 4 ay içerisinde 29 bin mail aldığını ve okula 2 bin 733 koli yardım geldiğini söylüyor. Sadık, "Biz çocukların eğitimi için bir mum yaktık. Ama insanlar bize meşale tuttu. Şimdi bu meşaleler ışığında öğrenciler, geleceğe daha umutla bakıyor, emin adımlarla yürüyor. Katkıda bulunan herkese ben ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum" diye konuşuyor.
LABORATUVAR KURULDU Vatandaşların yardım edebilmek için adeta birbiriyle yarıştığı Yigityolu Köyü İlköğretim Okulu, bir bilgisayar laburatuvarına da kavuştu. Vestel ve Denizbank'ın gönderdiği 13 bilgisayar ile FAKO ilaç Pazarlama Müdürü Gürsel Tarım'ın yaptırdığı 13 bilgisayar masası sayesinde okulda bir bilgisayar laboratuvarı oluşturuldu. Öğrenciler bu hafta başından itibaren bilgisayar destekli eğitime başladı. "Hayatımın en mutlu anlarını yaşıyorum. Hiçbir zaman bu kadar mutlu olmamıştım" diyen ve aynı zamanda kendisi de bir öğretmen çocuğu olan Rıdvan Sadık, "Babam eğitimci olduğu için çocukluğumdan beri Güneydoğu'daki eğitim sıkıntılarını biliyordum. Tayin olduğum okulun ve öğrencilerin içler acısı hali beni kahrediyordu. Bu durumu yazıp bir arkadaşıma attım ama bana 29 bin mail geldi. Son bir hafta içinde gelen mail sayısı bini geçti. Yardım kısa sürer diye düşünüyordum ama 4 ayı aşkın süredir devam ediyor hem de artarak. İnsanlarımızın bu kadar duyarlı olduğunu tahmin edemiyordum. Ama gerçekten insanlarımız çok duyarlı. Kanada'dan, Avusturalya'dan, Belçika'dan Türk vatandaşlar arayıp yardım etmek istediklerini söylüyor" diye konuşuyor. Rıdvan öğretmen, telefonla arayan kişilerden 160'ının özellikle kız öğrencileri üniversite dahil okutmak istediklerini söylüyor.
ŞİMDİ ÇOK MUTLULAR Okulun ve öğrencilerinin ihtiyacını karşıladıktan sonra gelen diğer malzemeleri ihtiyacı olan okullara gönderdiklerini belirten Sadık, "Yardımlar kesilmiyor. Her gelen yardım, yardıma muhtaç öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim görmesine olanak sağlıyor. Çocukların ihtiyaçları karşılanınca kendilerine daha fazla güven geldi. Şimdi okula her gün hastalık hariç eksiksiz geliyor öğrenciler. Öğrenciler daha önce delik, ya da farklı renk ve büyüklükte çizmeyle, ayakkabılarla geliyordu. Şimdi herkese gelen yardımlardan bot ve ayakkabı dağıttık. Çocukların üstüne giyeceği kabanı yoktu. Ama gelen yardım kolilerinde mont ve kaban da vardı" diye konuşuyor. Yardımseverlerin tekerlekli sandalye bile gönderdiğini ifade eden Rıdvan Sadık, "Bir miktar tekerlekli sandalye geldi. Bunun üretimini yapan firma, ihtiyaç olması halinde istedikleri kadar göndereceklerini söyledi." diye konuşuyor.
Mürsel ACAY - MERKEZ
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|