kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Karlı bahçe

Karlı bahçe


Tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri ve yumurta sarısını koyun, telle çırpın. Ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Vanilyayı ilave edin. Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkarıp tencereye dizin. Üzerine tozşekeri koyup, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pasta kekini servis tabağına koyun. Elmaları, soğuduktan sonra kekin üzerine dizin. Kekin kenarlarını elmanın suyu ile ıslatın. Tarçınla fındığı karıştırıp, elmaların ortalarına doldurun. Hazırladığınız muhallebiyi kekin üstüne dökün. Soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletin. Marmeladı cezvede biraz ısıtıp, pastanın üzerine gezdirin. Pastanın üzerini arzunuza göre süsleyip, servis yapın.

MALZEMELER

* 1 kg. süt
*1 su bardağı tozşeker
*2 kaşık un
*2 kaşık nişasta
*2 yumurta sarısı
*1 çay kaşığı vanilya
*1 adet hazır pasta keki
Üstü için:
*5 tane elma
*1 çay bardağı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 çay bardağı fındık tozu
*1 kahve fincanı marmelat

Kestaneli sarma

Soğanları küp doğrayın. 1 kahve fincanı suyla, suyu kalmayacak şekilde pişirin. Zeytinyağı ilave edip, 10 dakika kavurun. Pirinci sıcak suyla yıkadıktan sonra soğanlara ekleyin ve kavurmaya devam edin. 1 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte, kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Demlenen pirinci ateşten alıp, bir tepsiye dökün. Üzerine baharatları, dereotunu, maydanozu, şekeri ve tuzu koyun. Bir tavada 1 tatlı kaşığı yağda fıstık ve kuşüzümünü kızartın, kestanelerle beraber pirinçlere ilave edin ve harmanlayın. Lahanayı haşlayın. Yaprak kullanacaksanız sıcak suya batırıp çıkarın. Hazırlanan içten yapraklara birer çorba kaşığı koyup, sarın. Dolmaların üzerine bir tabak kapatıp, üzerini iki parmak geçinceye kadar su koyun. Kısık ateşte 25 dakika pişirin. Sıcakken bir limon suyunu 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla çırpıp, dolmaların üzerine gezdirin.

MALZEMELER
* 1 orta boy beyaz lahana veya 500 gram yaprak
*4 adet soğan
*1 su bardağı haşlanmış ve ayıklanmış kestane
*2 adet soğan
*2 su bardağı pirinç
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 adet limon suyu
*2 çorba kaşığı kuşüzümü
* 2 çorba kaşığı dolma fıstığı
*1 çorba kaşığı tozşeker
*1 çorba kaşığı kuru nane
*Yenibahar, tarçın, karabiber, tuz
*Yeterince su

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hanım tacı   / 24-03-2004
 Soslu madalyon   / 23-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 22-03-2004
 Karışık kızartma   / 21-03-2004
 Abant usulü kuzu   / 20-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 19-03-2004
 Limonlu piliç çorbası   / 18-03-2004
 Karnıyarık böreği   / 17-03-2004
 Kıymalı lazanya   / 16-03-2004
 Lezzet Güneşi.   / 15-03-2004
HAKAN & UTKU
Şahane bahane
Samsunspor maçı ne güzel bahane oldu,...
AYŞE TÜTER
Paskalya çöreği
Margarini eritip, soğutun. Hamur yoğurma...
Şeytan'dan son çalım arkadaşına
Fenerbahçe'nin Şeytan lakaplı oyuncusu Rıdvan Dilmen, at yarışı...
Bu kez seyretmedi
Adana'da bir kadının sokak ortasında defalarca bıçaklanması olayının...
Apartmanda yangın paniği
Erzurum'da bir apartmanın 2. katında bulunan evde elektrik...
Bir ayağı Hindistan'da
Bir ayağı Hindistan'da
Dünyanın sayılı zenginlerinden Prens Ali Han Bereket Jah'ın...
Rusya'da kral...
Rusya'da kral...
Enka Holding Onursal Başkanı Şarık Tara ve eşi Lale Hanım,...
Christina evleniyor
Christina evleniyor
Seksi klipleri ve olay yaratan şovlarıyla gündemden düşmeyen...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.