|
|
Lezzet Güneşi
Salamlı ekmek Unu, kuru ve temiz bir zemine eleyin. Tuzu ilave edin. Margarini ve tereyağını küpler halinde keserek una ekleyin. Parmaklarınızın ucuyla margarini ve unu karıştırın. Diğer tarafta salamı iri zar şeklinde doğrayır. Kaşar peynirini rendeleyin. Karışıma ekleyin. Salam ve peynirler hamura karıştıktan sonra 5 çorba kaşığı sütü ilave edip, yoğurun. Hamuru elinizde şekillendirip, 20 santim çapında yuvarlak bir somun haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bıçakla derince bir artı çizin. Daha sonra artının üzerine çapraz çizin. 220 dereceye ayarlanmış ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, nemli bir bezin altında 5 dakika bekletin.
MALZEMELER * 2 su bardağından 1 çorba kaşığı eksik un * 1 tutam tuz * 50 gram margarin * 1 su bardağı küp şeklinde kesilmiş salam * 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri * 5 çorba kaşığı süt
Yoğurtlu barbunya Barbunyayı haşlayıp, süzün. Soğanları rendeleyip, zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Haşlanmış barbunyayı, kesme şekeri, tuzu ekleyip, hiç su eklemeden kendi suyu ile kısık ateşte kavurun. Servis tabağına alıp, soğutun. Yoğurdu, dövülmüş sarmısakları, kremayı bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Yoğurttan 2 çorba kaşığı alıp barbunyanın içine karıştırın. Kalan yoğurdu üzerine örtün. Kırmızı biber ve ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.
MALZEMELER *1 kg. taze barbunya veya 2 su bardağı kuru barbunya *2 adet kuru soğan *2 su bardağı yoğurt *1 çorba kaşığı krema * 3 diş sarımsak *1 çay bardağı zeytinyağı * 2 adet kesme şeker *Tuz kırmızıbiber, maydanoz
Çikolatalı trüf Küçük bir kapta çiğ kremayı, tereyağını ve suyu karıştırın. Kaynatın ve ayrı bir kaba aldığınız ve parçaladığınız çikolataların üzerine dökün. Çikolatalar eriyinceye kadar arada bir yavaşça karıştırın. Bir fırın tepsisine dökün ve katılaşıncaya kadar soğumasını bekleyin. Daha sonra elinizle parçalar kopartarak küçük toplar yapın ve kakaoya bulayın. Bu tarifle iki düzine kadar trüf yapabilirsiniz.
MALZEMELER * Yarım çay fincanı ve 1 çorba kaşığı krema * 1 çorba kaşığı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı * 2 çorba kaşığı su * 1 paket kare bitter çikolata * 1 çorba kaşığı kakao
|