Lezzet Güneşi
Fındık sarması 250 gram asma yaprağını geceden ıslatın. Bol su ile yıkayıp, haşlayın. 1 su bardağı dövülmüş fındığı, 1 su bardağı pirinci, 2 adet ince kıyılmış soğanı, tuzu, karabiberi, 1 çorba kaşığı naneyi, 1 tatlı kaşığı tozşekeri ve 1 kahve fincanı sıvıyağı iyice karıştırın. Yaprakları bu harçla sarın ve tencereye dizin. 1 buçuk su bardağı su koyup, 25 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine dövülmüş fındık serpip servis yapın.
MALZEMELER * 250 gram asma yaprağı *1 su bardağı fındık * 1 su bardağı pirinç * 2 adet soğan * Tuz, karabiber * 1 çorba kaşığı nane *1 tatlı kaşığı tozşeker *1 kahve fincanı sıvıyağ *1 buçuk su bardağı su
Püreli kebap Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Tepsiye yaydıktan sonra suyunu çekmesi için 10 dakika kadar fırına verin. Fırından çıkarın. Biraz soğuduktan sonra içine bir tutam rendelenmiş muskat, bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, yumurta ve karabiber koyup iyice karıştırın. Ayrı bir tencereye eti alın ve içine 3 çorba kaşığı yağı koyup kendi suyu ile kavurun. Tuz ve karabiber de ilave ettikten sonra bir kenarda bekletin. Hazırlanan patates püresinin yarısını yağlanan tepsiye boşaltıp, yayın. Üzerine eti yayın. Domates dilimlerini ve maydanozları bütün olarak bölmeden dizin. 1 çorba kaşığı margarini eritip, üzerine gezdirin. Kalan patates püresini yayın. Onun da üstüne kaşar peyniri dilimlerini dizin. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER * 5-6 adet büyük boy patates *1 tutam rendelenmiş muskat * 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri *Yeterli miktarda tuz *Yeterli miktarda karabiber * 2 adet yumurta * Yarım kg. dana kuşbaşı et * 4 çorba kaşığı margarin * 2 adet domates *Yarım demet maydanoz *6 adet ince dilim kaşar peyniri
Mülayim çorbası Ön hazırlık olarak 3 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. 5 su bardağı suya ya da et suyuna kavrulmuş unu, ince ince doğranmış sarmısakları, kalan margarini, 1 çay kaşığı zencefili ve tuzu ilave edin. Bütün mülzemeyi ağır ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakın. Bir tarafta 1 su bardağı yoğurdu, limon suyunu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Çorbadan 2-3 çorba kaşığı alıp içine koyun. İnmesine yakın çorbaya yavaş yavaş dökün. Üzerine 3 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, bir taşım kaynatarak ateşten alın.
MALZEMELER *5 su bardağı et suyu veya su *3 çorba kaşığı un *3 diş ince doğranmış sarmısak *3 tatlı kaşığı kuru nane *3 çorba kaşığı margarin *1 çay kaşığı zencefil, tuz Terbiye için: *1 su bardağı yoğurt *Yarım limonun suyu *1 adet yumurta sarısı
|