|
|
Renkli makarna yapın
Etiler'e yeni bir soluk getiren İtalyan restoranı Bella Notte, el yapımı ve renkli makarnalarıyla müşterilerine farklı lezzetler sunuyor. Mekan, makarnalarını evde hazırlamak isteyenlere ise Nisan ayından itibaren "renkli makarna yapımı" kursu verecek.
İtalyanca'da güzel gece anlamına gelen Bella Notte, Gökhan Terlemez tarafından geçtiğimiz aylarda Etiler'de açıldı. İşletmeciliğini Tula Karacalidis'in yaptığı restoran, birbirinden lezzetli makarna ve pizzaları ile İtalyan mutfağını sofralarınıza taşıyor. Restoranın işletmeciliğini üstlenen Tula Karacalidis, mutfak işine 1976 yılında Florida'da başlamış. Florida Atlantik Üniversitesi'nde iki sene yemek ve restoran işletmeciliği üzerine eğitim alan Karacalidis, 19 yıl Florida'da çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönmüş. Dönünce Mezzaluna ve Baci restoranlarının ardından Aralık ayından itibaren Bella Notte'nin işletmeciliğini üstlenmiş.
MALZEMELER İTALYA'DAN Lezzetli mönüsü ve şık dekorasyonu ile sezona damgasını vurmaya hazırlanan Bella Notte, restoran ve bar olarak haftanın yedi günü hizmet veriyor. İki bölmeli salon olarak tasarlanan mekanda, rahatlık ön planda tutuluyor. İtalyan mutfağının birbirinden lezzetli örneklerinin sunulduğu Bella Notte'de başarılı şefin hazırladığı salatalar, makarnalar, pizzalar, tatlılar ve geniş şarap seçenekleri müşteriler tarafından yoğun ilgi görüyor. Restoranın mutfağında kullanılan peynirler ve jambonlar İtalya'dan getiriliyor. Makarnaları ise aşçılar kendi elleriyle hazırlıyor. Akşamları Bella Notte'de, Murat Arkan'ın gitarıyla canlı olarak çalacağı müziklere, tenör Ati eşlik ediyor. Yaklaşık 100 kişiyi ağırlayabilen restoranda 12.00-23.00 saatleri arasında servis sunuluyor. Ayrıca rezervasyon yaptırmasanız bile her zaman yer bulabilmeniz mümkün.
HAMURUNA HAVUÇ EKLENİYOR Her zaman görmeye alıştığınız makarnalar yerine Bella Notte'de rengarenk makarnalar tadabilirsiniz. Turuncu, yeşil, mavi, kırmızı, mor gibi farklı renklerde hazırlanan makarnalar tamamen Bella Notte'nin aşçıları tarafından sebzelerle renklendirilerek hazırlanıyor. Mavi ve mor tonlarında makarna elde etmek için kara lahana, yeşil için roka veya ıspanak, turuncu ve kırmızı için domates ve havuç makarnanın hamuruna ekleniyor. İşletmeci Karacalidis "Renkli makarnalar bazı İtalyan restoranlarında kimyasal boya katılarak renklendiriliyor, biz tamamen sebze katarak renklendiriyoruz" diyor. Eğer siz de evinizde şık ve rengarenk sofralar yaratmak istiyorsanız, Bella Notte'nin Nisan ayında başlayacak olan makarna kursuna katılabilirsiniz. Tula Karacalidis yönetiminde başlayacak olan kurs, bir ay sürecek. Dersler haftada bir gün, pazartesileri saat 11.30-15.30 arasında 5-6 kişilik gruplar halinde verilecek. Rengarenk hamurların hazırlanmasından, hamur açma yöntemine ve makarnaya nasıl şekil vereceğinize kadar her ayrıntının öğretildiği kurs sayesinde, evde de İtalyan makarna lezzetini yakalayabilirsiniz. Kursun fiyatı ise kişi başı 35 milyon lira. Detaylı bilgiyi için tel: (0212) 352 57 94.
ZEYNEP GÜLER GÜNAYDIN
|