Lezzet Güneşi
Hanım tacı Yumurta ve şekeri mikserde 10 dakika çırpın. İçine elenmiş un, nişasta, kakao, eritilmiş soğutulmuş margarin, kabartma tozunu karıştırın. Bolca yağlanmış kek kalıbına yarısını dökün. Kayısı, incir, elma ve ayvayı küp küp doğrayın, incir ve üzümü ilave edin. Üzerine bir kaşık un koyun. Harmanlayın ve tel süzgeçle eleyin. Karışımı kekin üzerine yayın. Kalan kek hamurunu da meyvelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Pişerken fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın. Soğuyunca kalıptan çıkarıp, ılık olarak temiz bir beze sarın. 4-5 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın. NOT: Hanımlar bu keki, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü şerefine kendiniz için pişirin.
MALZEMELER * 3 yumurta * 1 su bardağı şeker * 1,5 su bardağı un * 1 paket kabartma tozu * 1 çorba kaşığı nişasta * 1 tutam tuz o Vanilya * 125 gram margarin * 3 çorba kaşığı kakao
İç malzemesi: * 2 kayısı * 1 avuç üzüm *2 tane incir * 1 avuç ceviz * 1 ayva * 1 elma *1 kaşık un
Sultan havuzu Unu eleyip, su ve yumurta ile yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Hamuru dörde bölüp unlu bir yüzeyde 25 santim çapında, 0,5 santim kalınlığında açın. Açtığınız hamurları oklavaya sarıp oklavayı çıkarın. 1 santim kalınlığında kesip, şeritleri unlu bir yüzeye yayın ve en az 1 saat dinlendirin. Isıtılmış zeytinyağında sarmısağı soteleyip, eti ilave edin ve 5 dakika karıştırarak pişirin. Domates, yeşil biber, şeker, karanfil, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Kekik ve pul biber ekleyip, harmanlayın. Kaynar suda hamurları haşlayıp, süzün. Servis tabağına alıp ortasını açın. Hazırladığınız etleri, tabaktaki hamurun ortasına koyun. Tereyağını ısıtıp, etlerin üzerine gezdirin ve yeşil salata ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER * 1 paket piliç kalça kuşbaşı * 3 su bardağı un * 2 adet yumurta * 1/4 su bardağı su * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 diş sarmısak * 2 adet domates (iri doğranmış) * 2 adet yeşil biber (halka doğranmış) *1 tatlı kaşığı tozşeker * 2 adet karanfil * 4 adet tane karabiber *Tuz o Yarım su bardağı su (kaynar) * 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber * 1 çay kaşığı kekik * 1 çorba kaşığı tereyağı
|