kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Hanım tacı
Yumurta ve şekeri mikserde 10 dakika çırpın. İçine elenmiş un, nişasta, kakao, eritilmiş soğutulmuş margarin, kabartma tozunu karıştırın. Bolca yağlanmış kek kalıbına yarısını dökün. Kayısı, incir, elma ve ayvayı küp küp doğrayın, incir ve üzümü ilave edin. Üzerine bir kaşık un koyun. Harmanlayın ve tel süzgeçle eleyin. Karışımı kekin üzerine yayın. Kalan kek hamurunu da meyvelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Pişerken fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın. Soğuyunca kalıptan çıkarıp, ılık olarak temiz bir beze sarın. 4-5 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
NOT: Hanımlar bu keki, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü şerefine kendiniz için pişirin.

MALZEMELER
* 3 yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 1 tutam tuz o Vanilya
* 125 gram margarin
* 3 çorba kaşığı kakao

İç malzemesi:
* 2 kayısı
* 1 avuç üzüm
*2 tane incir
* 1 avuç ceviz
* 1 ayva
* 1 elma
*1 kaşık un



Sultan havuzu
Unu eleyip, su ve yumurta ile yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Hamuru dörde bölüp unlu bir yüzeyde 25 santim çapında, 0,5 santim kalınlığında açın. Açtığınız hamurları oklavaya sarıp oklavayı çıkarın. 1 santim kalınlığında kesip, şeritleri unlu bir yüzeye yayın ve en az 1 saat dinlendirin. Isıtılmış zeytinyağında sarmısağı soteleyip, eti ilave edin ve 5 dakika karıştırarak pişirin. Domates, yeşil biber, şeker, karanfil, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Kekik ve pul biber ekleyip, harmanlayın. Kaynar suda hamurları haşlayıp, süzün. Servis tabağına alıp ortasını açın. Hazırladığınız etleri, tabaktaki hamurun ortasına koyun. Tereyağını ısıtıp, etlerin üzerine gezdirin ve yeşil salata ile birlikte servis yapın.

MALZEMELER
* 1 paket piliç kalça kuşbaşı
* 3 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1/4 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 diş sarmısak
* 2 adet domates (iri doğranmış)
* 2 adet yeşil biber (halka doğranmış)
*1 tatlı kaşığı tozşeker
* 2 adet karanfil
* 4 adet tane karabiber
*Tuz o Yarım su bardağı su (kaynar)
* 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çorba kaşığı tereyağı

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Domatesli bulgur köftesi   / 11-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 10-03-2004
 Saray usulü aşure   / 09-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 08-03-2004
 Sirkeli köfte   / 07-03-2004
 Lezzet güneşi   / 06-03-2004
 Kremalı but salatası   / 05-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 04-03-2004
 Yoğurtlu patlıcan   / 03-03-2004
 Aşure   / 02-03-2004
HAKAN & UTKU
Aşık atışması
Tayyip Erdoğan'la Deniz Baykal'ın söz...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ezogelin çorbası
Pirinci küçük bir...
Ünlülerin sırları kitap oldu
Hannah Warner'in kitabında, sinema, müzik, politika dünyasının...
Yeşilçam sahnesi
Gani Müjde, Kahpe Bizans'tan sonra Yeşilçam filmlerini konu...
Dünya güzeli Azra Türkiye'yi tanıtacak
Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, "2004 Yılı Birinci Dönem...
Sevgilisine kulüp kapattı
Sevgilisine kulüp kapattı
Koç Holding Bilgi Gurubu Başkanı Ali Koç ile Nevbahar Demirağ, dört...
Kavalyesi kuzeni...
Kavalyesi kuzeni...
İşadamı Sakıp Sabancı'nın büyük kızı Sevil Sabancı'yı, önceki...
Yalnız bir kadın
Yalnız bir kadın
Her işte tuttuğunu koparan Tuğba Özay bugünlerde çok...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | On
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.