Dünyada "Angora Tavşanı" olarak tanınan ve 300 yıl önce Fransa'ya götürülen Ankara tavşanları, Ankara Valiliği ile Tarım İl Müdürlüğü'nün çabalarıyla anavatanlarına yeniden kazandırılıyorlar. Şimdilik küçük aile işletmeleri tarafından başlatılan tavşancılık, gün geçtikçe gelişiyor. Türkiye'de, tüketilen tavşan yününün tamamı dış alımla sağlanıyor ve yılda 105 tonluk Angora yünü ithalatı için önemli miktarda döviz ödeniyor. Dünyada, Ankara tavşanlarının yününden yapılan giysilerin fiyatları el yakıyor. Normal yüne kıyasla 7-8 kat fazla ısıtması ve antialerjik olması nedeni ile tercih edilen Angora yünü, tavşan üreticilerinin yüzünü güldürüyor. Angora Tavşanı'nın anavatanında üretilmesi ve ekonomiye katkı sağlaması amacıyla, Ankara Valiliği Çevre Koruma Vakfı (ANÇEVA) destekli "Ankara Tavşanını Yaşatma ve Yaygınlaştırma Projesi" 2001 yılında Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirildi. Proje sorumlularından Veteriner Murat Selçuk Ankara tavşanının 1700'lü yıllarda Fransa'ya götürüldüğünü ve ıslah edildiğini belirterek, "Ankara tavşanı, Ankara Valisi Yahya Gür'ün çabaları ile ülkemize getirildi. Pproje halen Tarım İl müdürlüğü'nde yürütülmekte" dedi.