Yayla böreği
30-35 santim çaplı bir fırın kabını sıvıyağ ile yağlayın. Yufkayı hafif karıştırarak içine yayın. Kenardan taşan kısımları kesip, yufkanın üzerine yerleştirin ve 1 çorba kaşığı sıvıyağ sürün. Diğer yufkaları da fırın kabına göre yerleştirip, her bir katına 1 çorba kaşığı sıvıyağ sürün. Soğanı ısıtılmış 5 çorba kaşığı sıvıyağda yumuşayıncaya kadar soteleyin, eti ilave edip hızlı ateşte 5 dakika pişirin. Domates, taze soğan, etli kırmızı biber, maydanoz, tuz ve karabiberi katıp 10 dakika daha pişirin. Hazırladığınız malzemeyi yağlı yufkanın üzerine yayın, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yufkalar sararıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sarmısaklı yoğurt ile servis yapın.
MALZEMELER 1 paket kuşbaşı hindi göğüs 3 adet yufka 8 çorba kaşığı sıvıyağ 1 adet soğan iri çentilmiş) 1 adet domates küp doğranmış) 1/2 demet taze soğan (ince doğranmış) 1 adet etli kırmızı biber (kare kesilmiş) 1/2 demet maydanoz 1 su bardağı sarmısaklı yoğurt Tuz, karabiber
|