kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Ekşili piliç
Yoğurtlu patlıcan

Yoğurtlu patlıcan

Patlıcanları fırın kâğıdına dizip, her iki taraflarına fırça ile biraz zeytinyağı sürün ve her iki tarafı da sararıncaya kadar çevirerek önceden ısıtılmış 170 derece fırının ızgara konumunda yaklaşık 7 dakika pişirin. Patatesleri, tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar 5-8 dakika pişirin ve süzün. Kalan zeytinyağını ısıtıp, kıymayı ilave edin, sık sık karıştırarak hızlı ateşte pişirin. Soğan, sarmısak ve toz kırmızıbiberi katıp, 5 dakika daha soteleyin. Et suyu (ya da tavuk suyu), domates, kekik, tuz ve karabiber ekleyip, 5 dakika kısık ateşte pişirin. Fırın kabının tabanına patlıcanların yarısını yayın ve üzerine hazırladığınız kıymalı karışımın yarısını döküp, patatesleri dizin. En üste de kalan kıymalı harcı yayın. Bir kapta yoğurt, yumurta ve peyniri karıştırın. En üstteki kıymalı harcın üzerine kalan patlıcanları yerleştirin ve yoğurtlu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında üst kısmı altın rengi olana kadar 30 dakika pişirip, sıcak servis yapın.

MALZEMELER
- 2 adet büyük boy patlıcan (5 mm kalınlığında dilimlenmiş)
- 2 adet büyük boy patates (soyulmuş, 5 mm kalınlığında dilimlenmiş)
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan (ince kıyılmış)
- 3 diş sarmısak (dövülmüş)
- 2-3 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 2 su bardağı et ya da tavuk suyu
- 1 adet küçük boy domates (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 50 gram eski kaşar peyniri (rendelenmiş)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hindili pide   / 29-02-2004
 Hindili lahana çorbası   / 28-02-2004
 Ballı şeftali   / 27-02-2004
 Piyaz oturtma   / 26-02-2004
 Patatesli piliç   / 25-02-2004
 Sütlü hindi   / 24-02-2004
 Çeşnili brokoli   / 23-02-2004
 Pırasalı krep   / 22-02-2004
 Ekşili piliç   / 21-02-2004
 Lezzet dilimleri   / 20-02-2004
HAKAN & UTKU
Taze başkan adaylarına tavsiyeler
Ülke olarak, yaklaşan...
AYŞE TÜTER
Kerevizli piliç pirzola
Kırmızı biberleri ızgarada,...
Her çalana kapı açmayın
Konak'ta adres sorma bahanesiyle kapıyı açtıran gaspçı bıçakla tehdit...
Hem cefa'kâr' hem vefa'kâr'
12 yıldan bu yana Haber-İş Sendikası'nın başkanı olan Cengiz Teke'nin...
Sokak ortasında bıçaklandı
Kahramanmaraş BAĞ- KUR İl Müdürü Şevket Çarkanat önceki gece...
Sanat dünyasının kalbi tekliyor
Sanat dünyasının kalbi tekliyor
Son yıllarda artan kalp rahatsızlıklarına en çok sanat dünyasında...
Hastaneden eğlenceye!
Hastaneden eğlenceye!
Semiramis Pekkan, 'Fasting' yöntemiyle zayıflayıp, vücudunu...
Şarkıları kendisinden daha güzel
Şarkıları kendisinden daha güzel
Eski manken, yeni şarkıcı Carla Bruni yeni mesleğinde...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.