kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Vestel, Manisa Havaalanı'nı yeni deposu yaptı
Vestel, Manisa Havaalanı'nı yeni deposu yaptı

Manisa'daki depolarına bir türlü sığmayan Vestel, incir-üzüm kurutulan Manisa Havaalanı'nı kiraladı. Yıllardır tek bir uçağın bile inmediği havaalanında artık Vestel'in yüzlerce konteyneri bekliyor....

İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl, bir önceki yılın üretimden satışlarına göre hazırladığı Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu (İSO 500) listesinde birinciliği hep Tüpraş gibi kamu şirketleri alır. Özel şirketler ise genellikle üçüncülük için mücadele eder. Son dört yıldır ciddi bir atak içine giren Vestel, 2004 yılının en büyük özel şirketi olmaya kararlı. Almanya'nın Köln kentinde katıldıkları Home Tech Fuarı'nda konuştuğumuz Vestel Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, "Sonuçlar henüz kesin değil ama 2003'te de birinci olma şansımız var. Ancak 2004 yılında Vestel 3 milyar dolara yakın cirosu ile Türkiye'nin en büyük özel şirketi olacak" dedi.

VESTEL CİTY DEVREDE
Geçen yılın eylül ayında açılan Vestel City'de her ay neredeyse bir tesisin devreye girdiğini dile getiren Erdoğan, elektronik ve televizyondan sonra beyaz eşyada da iddialı olduklarını dile getirdi. Her gün Vestel City'den 150 konteynerin Vestel marka eşyalarla çıkış yaptığına işaret eden Erdoğan, "O kadar büyüdük ki, depolarımız yetmiyor. Biz de bugüne kadar bir tek uçak inmeyen Manisa Havaalanı'nı Maliye'den kiraladık. 1.200 metreye 200 metre bir alanda eskiden incir-üzün kuruturlardı. Şimdi Vestel'in konteynerleri bekliyor. İzmir-Manisa yolu bu kapasiteyi kaldırmıyor. İzmir-Çeşme yolu yerine İzmir-Manisa yolu yapılsaydı, o yolun parası 50 kere çıkarırdı" diye konuştu. Vestel'in üretim felsefesini, 'İhracatı olmayan bir ürüne girmemek' olarak özetleyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Müşteriye sıcak davranıyoruz. Müşteri, 'sorun var' diyorsa, biz onu sorgulamıyoruz. Bir şeyleri ispat etmesini beklemek yerine sorunu çözmeye çalışıyoruz. Bu da patronun üretim değil ticaret kökenli olmasından kaynaklanıyor. Ahmet Bey, büyümenin üretimden değil müşteriden geçtiğini biliyor. Pazara çok yakın, satmak için müşteriyi memnun etmesi gerektiğini biliyor. Bize öğrettiği şeylerden biri de herkesin potansiyel müşteri olduğudur. Bize göre rakiplerimiz de müşteridir."

ÖĞRENCİLERE MÜJDE
Bu arada Vestel, İngiltere'de satın aldığı yazılım şirketi Cabot'un bir ayağını da Türkiye'de kurmaya karar verdi. İzmir Urla'daki Teknoloji Bölgesi'nde kurulacak olan Cabot Türk, ilk etapta 50 mühendis alacak. Vestel, yeni mühendisler için de ilginç bir işe alım yürütüyor. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin elektronik bölümünde ilk 15 ya da 20'ye giren öğrencileri Manisa Vestel City fabrikasına davet edilmiş. Boğaziçi,ODTÜ, İTÜ, ve 9 Eylül üniversitelerinden gelen öğrenciler, çalışma ortamlarını görüp ona göre karar verecek. Vestel, Panasonic, Philips, Bang&Olufsen, Pioner gibi dünya devlerine yazılım satıyor.

Sıcaklar Avrupa'da klimayı yok sattırdı
VESTEL Dış Ticaret Genel Müdürü Erhan Bostan, geçen yıl Avrupa'da yaşanan sıcakların klima satışlarını patlattığını söyledi. Bu yıl Almanya ve Macaristan dahil Fransa, İtalya, İspanya'dan gelen klima siparişlerinde büyük artışlar olduğunu dile getiren Bostan, "Klimada Avrupa'nın en büyüğüyüz. Geçen yıl 250 bin adetlik üretim vardı. Bu yıl 350-400 bini buluruz. Klima mevsimlik bir ürün. Biz diğer aylarda tesisi ne yapacağız diye düşünürken, kasım ayı dışında full kapasite ile çalıştık. 1 milyon adetleri bulduğumuzda dünya ölçeğinde oluruz" diye konuştu. Home Tech'te en yeni ürünlerini sergileyen Vestel, üretimine geçen eylül ayında başlanan çamaşır makinelerini de ilk defa görücüye çıkardı. Fuara katılım rekorunu 404 yeni firma ile Çin kırdı. Fuarda ayrıca İtalya'dan 186, Almanya'dan 155, Hong Kong'dan 108, Tayvan'dan 70, İngiltere ve Fransa'dan 37'şer firma yer aldı.

LEYLA ŞEN

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 'Henüz sigaraya yapılan bir zam yok'
 İlaçta KDV yüzde 8'e indirilecek
 SPK, Akmerkez'deki ofisi satıp borcunu kapatacak
 Postaneler 3 Mart'ta PTT BANK oluyor
 Enerjide uzlaşma sağlandı
 'Ali'nin de hayatını düzenleme hakkı var'
 Citigroup Deutsche'ye gözünü dikti
 Holdingle aramızda Çin Seddi var
 İnfo Yatırım Ortaklığı halka açılıyor
İLKER SARIER
Dağınık kalsın
Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Ahmet...
"Hayattan hıncımı böyle alıyorum"
Kubilay sahte ismiyle yüzlerce kişiyi dolandıran 18 yaşındaki Emrah...
Güldünya öldükten sonra kıymetli oldu
Töre kurbanı Güldünya için herkes ayağa kalktı. 22 yaşında bebeğiyle...
Haute couture partici
Haute couture partici
Dünya sosyetesi için partiler düzenleyen ve bu alanda uluslararası...
Sosyete Bunları Konuşuyor
Sosyete Bunları Konuşuyor
Dada veda etti
Aksel Goldenberg ile Jeremie Trigano'nun...
IMKB
E: 18,889 D:% 0.63
DOLAR
S: 1,324,000 D:% -0.30
EURO
S: 1,646,000 D:% -0.42
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.