Sütlü hindi
Isıtılmış 4 çorba kaşığı yağda soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Mantarları katıp, hızlı ateşte karıştıra karıştıra suyunu çekinceye kadar sotelemeye devam edin. Mantarlı karışım ılınınca içine etleri, nişasta, köri, kimyon, yenibahar ve karabiberi de katıp, harmanlayın. Kalan zeytinyağı ile fırın kabını yağlayın, patatesleri iki sıra olarak dizin. Üzerine baharatlı et karışımını yayın. Etlerin üzerine kaynar sütü gezdirip, önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER 1 tabak hindi göğüs kuşbaşı 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan (halka doğranmış) 100 gram mantar (4'e bölünmüş) 1 çorba kaşığı nişasta 2 adet büyük boy patates (1 cm. halka doğranmış) 1,5 su bardağı süt (kaynar) 1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber
|