kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Uzan'ın evindeki 3 sığınaktan 10 milyon sahte Telsim kartı çıktı
Uzan'ın evindeki 3 sığınaktan 10 milyon sahte Telsim kartı çıktı
Baba Uzan bu adadan kaçmış
Diskette, Kazaklar'a dağıtılan rüşvetin belgeleri ortaya çıktı
Hakan Uzan için uluslararası arama

Uzan'ın sırlar odası

Çubuklu'daki villanın içinde bulunan havuzun ortasında çelikten duvarlı gizli sığınak ortaya çıktı. Kameralı odada 10 milyon kontör kartı bulundu

CEM Uzan'ın oturduğu üç katlı villaya tespit için giden polisler, alt kattaki havuzun ortasında bir platform gördü. Üstünde bilardo masası bulunan platformda gizli bir kapı vardı. Kapıyı açan polisler aşağıda bir odayla karşılaştı.

YATAKLI, BİLGİSAYARLI
ELLİ
metrekarelik odada, ev girişini gösteren monitörler, çalışma masası ve yatak, bir bilgisayar, hard diskler ile henüz sisteme tanıtılmamı kontör yükleme kartları bulundu.


***

Uzan'ın evindeki 3 sığınaktan 10 milyon sahte Telsim kartı çıktı

Cem Uzan’ın villasında bulunan gizli bir oda ve iki ayrı dehliz ortaya çıkarıldı. Odada, Telsim’e ait 10 milyon adet tanımlanmamış, vergi kaçırmak için hazırlanmış 100 trilyon değerinde sahte kontör kartı ele geçirildi.

GENÇ Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın Çubuklu Sadak Sitesi içinde yer alan villasının alt katında bir gizli bir oda ortaya çıkarıldı. Odada Telsim'e ait Mali Polis, sisteme kaydedilmemiş 10 milyon adet sahte kontör kartı ile çok sayıda bilgisayar ele geçirdi. Mali Şube Müdürü Mustafa Aktaş, önderliğinde araştırmalarını sürdüren polis evde bu odanın dışında iki ayrı dehlizi daha ortaya çıkardı.

SU GEÇİRMİYOR!
Villada envanter çıkaran avukatlar, icra memurları ve mali polis ekiplerinden oluşan haciz ekibi görevlileri, villanın bodrum katında dev bir kapalı yüzme havuzunu ortaya çıkardı. TMSF tarafından Star Medya Grubu'nun misafirhanesi olduğu gerekçesiyle icra edilen villanın bodrum katında yer alan kapalı havuzun ortasında üzerinde bir bilardo masası olan platform bulundu. Polisin yaptığı inceleme sonucunda, platformun içinin boş olduğunu ve su geçirmemesi için çelik konstrüksiyondan yapıldığı, içinde de bir oda olduğunu belirlediler. Kısa süre plaftormun girişini arayan villadaki envanter tesbiti çalışmalarını sürdüren avukatlar, icra memurları ve mali polis ekiplerinden oluşan haciz ekibindeki görevliler, bilardo masasının altında bir kapak buldu. Boyanarak ve şekil verilerek gizlenmeye çalışılan kapak kaldırılınca ise odaya inen merdivenler ortaya çıktı.

DEHLİZLER ÇIKTI
Buradan aşağıya inen Mali Polis dedektifleri, yaklaşık 50 metrekare büyüklüğündeki odaya girmeyi başardılar. Raylı sistemle 10 bölüm haline gelen odanın hemen yanında ise bir dehliz bulunduğu belirlendi. Yapılan aramada polislerin geldiğini görünce dehlizde saklanan iki Moldovalı hizmetçi bulundu. Hizmetçiler, Yabancılar Şubesi ekiplerine teslim edildi. Özel olarak elektrik tertibatı, evin girişlerini gösteren kapalı devre televizyon monitörleri, çalışma masası ve bir yatağın bulunduğu odada yapılan aramada ise 10 milyon adet Telsim kontör kartı bulundu. 100-250- 500 ve 1000 kontörlük kartların üzerlerinde barkod bulunmadığı ve sisteme tanıtılmadığı ancak kullanıma hazır olduğu belirlendi. Mali Polis, 100 trilyon değerindeki bu kartların vergi kaçırmak için özel olarak hazırlandıklarını tespit etti. Gizli odadaki çalışma masasının üzerinde de internet bağlantılı bir bilgisayar ve hemen altında hard diskler ele geçirildi. Bu gelişme üzerine üst düzey emniyet yetkilileri, villaya giderek inceleme yaptılar. Bu arada gizli bölmeden soruşturmayı yürüten savcılık da haberdar edildi ve ele geçirilen kontör kartları ile bilgisayar hard diskler hakkında bilgi verildi. Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesi'nden ve Genel Müdürlük'ten bilgisayar uzmanları çağrılarak ele geçirilen hard diskler incelemeye alındı.

TATLI İKRAMI
Mali Polis, Uzanlar'ın villasının yanında bulunan Beyaz Köşk isimli başka bir villanın bodrumunda arama yaptı. Burada da Uzan Ailesi'ne ait oluduğu ileri sürülen 12 adet yağlıboya tablo bulundu. Bu tablolarada el konularak, Mali Şube'ye götürüldü. Buraya çağrılacak eksperler, tabloların kimlere ait olduğu ve piyasa değerleri üzerinde çalışma yapacaklar. Haciz memurları ile Mali Polis ekiplerinin gün boyu sürdürdüğü çalışmalar sırasında Uzan Ailesi'nin yakınları, tatlı siparişi verdiler. Gelen tatlılar, görevlilere ikram edildi. Bu arada akşam saatlerinde evin önüne gelen bir grup partili genel başkanları Cem Uzan ile görüşmek istediler. Ancak partililer, polis tarafından villanın bulunduğu siteye alınmadılar. Geçtiğimiz cumartesi gözaltına alınan 14 güvenlik görevlisinin işine ise TMSF tarafından son verildi. Star Grubu'na bağlı oldukları ve buradan maaş aldıkları öğrenilen güvenlik görevlilerine iş akitlerinin feshedildiği öğleden sonra tebliğ edildi. Cem Uzan'ın villanın otoparkında bulunan 2 Hummer cip ile bir Honda cipe el konuldu. Cipler Mali Şube ekiplerince götürüldü.
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 TMSF: Talibi çok, Telsim'i satacağız
 Elektrikte lüks üretim dönemi
 İstanbul'un en gözde arsası görücüye çıkıyor
 41 milyar dolarlık karar için 60 saniye
 Borsa bu kez de Turkcell'le % 4.5 düştü
 Cansızlar: FB'nin modeli başarılı çıktı
 Yolsuzluğu ihbar et, devlet estetik operasyonla korusun
 Rahmi Koç'un Londra seyahati 60 milyon euro tasarruf ettirdi
 'Birsen izin verseydi Fener'e tören yapardık'
 Doğalgaz 18 yılda elektriği ele geçirdi
 İlaçta KDV yüzde 8'e iniyor
 Koç'un şirketleri 2003'ü ihracat rekoru ile kapattı
 İndex, halka açılmaya hazırlanıyor
 İhbarcıya estetik bile yapılacak
 Şirketler
 TMSF'ye ihbar yağıyor
 KEY hesapları da tasfiye ediliyor
İLKER SARIER
Kıbrıs pasaportlu gazeteciler kim?
Akşam Gazetesi...
YAVUZ SEMERCİ
Uzanlar'ın barajları yüzde kaç kapasite ile...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Yeni dönemin en büyük eksikliği yatırımların...
ŞELALE KADAK
'Şeçmen dimağını açan şerbet'i içecekler mi?
38 gün!...
Başkasını kurtarmak isterken kendisi öldü
İzmir'deki kafeteryada çıkan yangında ölen Cumhur Çolakoğlu, camı...
Ayvalık'ta silahlı çatışma
"Rutin" denetim yapan Ayvalık Polisi bir otelde direnişle...
'Yeniden doğdum'
'Yeniden doğdum'
Verda Penso'nın, kendinden 25 yaş büyük Nurettin Hasman ile flört...
Yaza evleniyor
Yaza evleniyor
Önümüzdeki yaz İstanbul'un beş yıldızlı otellerinde yer bulmak...
IMKB
E: 18,604 D:% -0.01
DOLAR
S: 1,326,000 D:% -0.23
EURO
S: 1,679,000 D:% -0.53
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.