|
|
|
|
|
|
Tansiyonun ilacı balık yağı
Dr. Jan Klod Kayuka açıkladı: "Beslenmenizdeki küçük değişiklikler ve düzenli tedavi hipertansiyonu yenmenizi sağlıyor. Balık yağı hapının etkisi tedavide dikkat çekiyor..."
Türkiye'de binlerce kişiyi etkileyen hipertansiyon (yüksek tansiyon) tehlikesinden korunmanın yolu mutfaktan geçiyor. Dr. Jan Klod Kayuka'ya göre tuzu sofradan kaldırıp, muz, havuç ve patates gibi besinleri daha fazla tüketmek, bu sorundan korunmada çok önemli. İnsan vücudunun tüm organ ve dokularını besleyen damarlar hipertansiyon ile zarara uğruyor. Bu durum 'evdeki musluklara suyu taşıyan su borularının büyük bir basınç altında kalması ve bu nedenle patlaması ya da tıkanması' diye açıklanabiliyor. Hipertansiyon tüm vücudu bir anda etkileyebiliyor. En çok etkilenen organlar; kalp, beyin, böbrekler, büyük atardamarlar ve gözler oluyor.
15 MİLYON KİŞİDE VAR Kardiyoloji Derneği'nin çalışmalarına göre erişkinlerin yüzde 30'u hipertansiyon hastası, üstelik bu hastaların üçte biri hastalığın kendisinde olduğunu bilmiyor. Verilere göre Türkiye'de 15 milyon erişkinde bu hastalık teşhis edildi. Hastaların yüzde 70'i ilaç alıyor ama bilinçli değil. Yeterli ve düzgün ilaç alanların oranı ise yalnızca yüzde 10. Kayuka'ya göre kalp yetmezliği, büyümesi, kalbi besleyen damarlarda daralma ya da tıkanma yani kalp krizi, yüksek tansiyon nedeniyle görülebiliyor. Beyin kanaması, felç, beyin damarlarında daralma yine hipertansiyonun vücuda verdiği zararlardan. Böbrek yetmezliği, görme azalması hatta körlük, büyük atardamarda genişleme, bunların sonucu kangren veya ani kanamalara bağlı ölümler gelişebiliyor. Dr. Kayuka, "Tuzdan fakir, sebze ve meyveden zengin diyet hipertansiyondan koruyucudur. Son yapılan çalışmalar balık yağının oldukça yararlı olduğunu gösteriyor. Ancak bu da hap halinde, doktor kontrolünde tüketilmeli" diyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|