Bosch Sanayi Genel Müdürü Peter Fouquet, Türkiye'nin otomotivde üretim üssü olduğunu, Avrupa'dan yoğun mal talebi geldiğini söyledi.
BOSCH Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Klaus Peter Fouquet, 2004 yılında 500 kişiyi daha işe alacaklarını belirterek, bu büyümenin nedeninin fabrikanın başarısı ve dizel piyasasının gösterdiği gelişme olduğunu söyledi. Klaus Peter Fouquet, Bosch'un Bursa'daki tesislerinde yaptığı açıklamada, hükümetin yabancı yatırımları artırmak için önemli çalışmalar yaptığını, Bosch Bursa'nın Türkiye'deki yabancı yatırımların en iyi örneği olduğunu, ayrıca otomotiv ve yan sanayi alanında bu tip güzel örneklerin bulunduğuna işaret etti.
TÜRKİYE ÜRETİM ÜSSÜ Fouquet, Türkiye'nin otomotiv üssü haline geldiğini, Toyota, Ford Otosan, Tofaş ve OYAK Renault'nun yaptığı yatırımların bunun bir göstergesi olduğunu vurguladı. Peter Fouquet, Türkiye'nin herşeye rağmen hala cazip bir ülke olduğunu, bunun nedeninin, buradaki işgücünün yapısı olduğunu ifade ederek,Bosch'taki mantalite ile Türk iş yapısı birbiriyle iyi örtüşüyor ve başarı kaçınılmaz oluyor. Öyleki, Avrupa'daki birçok müşteri Bosch Bursa'dan mal almak istiyorum) diye talepte bulunuyor dedi. Bosch Bursa fabrikası dizel motorlu araçlar için enjektör memesi, komple enjektör, Commen Rail Enjektörü ve Unit Enjektör üretiyor. Bosch Grubu olarak Türkiye'de 6 bin 466 kişiye istihdam sağladıklarını, bu tesiste ise 2 bin 800 kişinin çalıştığını kaydeden Fouquet, şöyle konuştu: "2004 yılında 500 kişiyi daha işe alacağız. Bu büyümenin nedeni fabrikanın başarısı ve dizel piyasasının gösterdiği gelişmedir. Ardından 60 milyon euroluk bir yatırım daha gelecek bu tesise. Avrupa'da yeni kullanılan araçların yüzde 50'sinin dizel olması, başarımızda önemli rol oynadı. Araç üretiminde yüzde 30 artış olacağını düşünüyoruz. Türkiye'deki araç üreticileriyle yaptığımız cironun yüzde 60 oranında artacağını düşünüyoruz."