|
|
İstiridye
Derin bir kapta unun ortasını havuz gibi açın. Ilık su, şeker, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve mayayı koyun, mayayı eritip 10 dakika dinlendirin. Maya kabardıktan sonra bütün malzemeyi karıştırıp, 10 dakika yoğurun. Üzerine ılık su sürüp, streç ile kaplayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Isıtılmış 1 çorba kaşığı zeytinyağında etleri 5 dakika soteleyin. Labne ve kaşar peynirini iyice karıştırın. Domates, kırmızı biber, soğan, sarmısak, anason, kekik ve karabiberi karıştırıp, domates suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Dinlendirilmiş hamuru 2-3 dakika yoğurup, 20'ye bölün. Her bir hamuru 10 santim çapında açın. Üzerine 1 tatlı kaşığı domatesli sos, 1 tatlı kaşığı peynir karışımı ve 1 tatlı kaşığı sotelenmiş et koyup hamuru poğaça gibi kapatın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yarım saat pişirin. MALZEMELER -3 su bardağı un -Yarım su bardağı su ılık) -1/4 tatlı kaşığı tozşeker -4 çorba kaşığı zeytinyağı -Yarım tatlı kaşığı tuz -1 çorba kaşığı maya -Yarım paket piliç göğüs kuşbaşı (küçük doğranmış) -4 çorba kaşığı labne peyniri -2 çorba kaşığı eski şeker (iri rendelenmiş) -2 adet orta boy domates ufak küp doğranmış) -4 çorba kaşığı soğan ince kıyılmış) -2 diş sarmısak (ince çintilmiş) -Yarım çorba kaşığı anason -1 tatlı kaşığı kekik -1 tatlı kaşığı karabiber
|