Akdeniz bifteği
Zeytinyağını ısıtıp, etlerin her iki yüzünü üçer dakika pişirin. Etleri tavadan alıp, soğan, sarmısak, kekik, etli kırmızı biber ve salamı tavaya koyun. Soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Etleri, rendelenmiş domatesi ve suyu tavadaki malzemeye ilave edip, kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Zeytinleri ekleyip 10 dakika daha pişirin. Birer santim kalınlığında kestiğiniz ve üzerine peynir serpip fırında erittiğiniz peynirli ekmeklerle birlikte servis yapın.
MALZEMELER: * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1buçuk kilo biftek * 1 adet orta boy soğan * 2 diş sarmısak * 3 tatlı kaşığı taze kekik * 1 adet orta boy etli kırmızı biber * 6 dilim salam * 400 gram domates * Bir bardaktan iki parmak az kaynar su * 50 gram siyah zeytin
|