|
|
|
|
Aşçıların dili bu kitapta çözüldü
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Aşçılık Yüksek Okulu öğretim görevlisi Cemal Türkan, 10 yıldır üzerinde çalıştığı 'Türk Mutfağı Terimleri Sözlüğü' kitabını tamamladı. Kitapta 500'den fazla mutfak teriminin bulunduğunu belirten Türkan, "Bu terminoloji sayesinde aşçılar birbirleriyle daha iyi iletişim kuruyor. Yapılacak işin inceliğini iyi anlıyor ve mutfağın temel yemek yapma tekniğini daha iyi kontrol altında tutuyor" diye konuştu. Örneğin torşon, mutfakta kullanılan aşçı el bezi anlamına geliyor. Mariz ise kauçuktan yapılmış saplı sıyırıcı demek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|