|
|
|
|
Et içeren gıdalar çok iyi pişirilmeli
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan duyuruda, çiğ et ve deniz ürünlerinin sularının tehlikeli organizmalar içerebileceği, bu mikroorganizmaların gıdaların hazırlanması ve saklanması sırasında diğer gıdalara geçebileceği ifade ediliyor. Etli gıdaların en az 70 derecede pişirilmesi şart. Diğer öneriler ise şöyle: "Pişmiş gıdalar 2 saatten fazla oda sıcaklığında bırakılmamalı ve 5 derecenin altında soğutulmalı. Servis sırasında da pişmiş gıdalar 60 derecenin üstünde ısıtılarak tüketilmeli. Donmuş gıdalar oda sıcaklığında çözülmemeli.''
|
|
|
|
|
|
|
|
|