Yönetimde ikinci kuşak temsilcilerin ağırlığı artıyor
TÜSİAD'ın 2003 çalışmara porunda 12 kurucu üyesine yer vermesi üyeler tarafından alkışlandı Bülent Eczacıbaşı.
* TÜSİAD, 95 yeni üye alarak üye sayısını 525'e çıkardı. Yeni üyeler arasında Eczacıbaşı Holding'den Toker Alban, Arkas Holding'den Lucien Arkas, Boydak Holding'den Memduh Baydak, Coca-Cola'dan Ahmet Bozer, Akkök Holding'den Raif Dinçkök, Bisse'den İbrahim Kefeli, Sabancı Holding CEO'su Celal Metin ile Zorlu Holding'den Olgun ve Şule Zorlu da bulunuyor.
* Ömer Sabancı ile birlikte ikinci kuşak temsilciler arasına Ayça Dİnçkök Sandıkçıoğlu da girdi. Sandıkçıoğlu'nun babası Ömer Dinçkök de 1980'lerin sonunda TÜSİAD'a başkanlık etmişti. Sandıkçıoğlu, dernekte bilgi iletişiminden sorumlu olacak. Mevcut yönetimde başka değişiklik yapılmadı.
* Eski Başkan Ömer Dinçkök, üyelerden Genel Kurul'da Türk Eğitim Vakfı'nın okulu için bağışta bulunmasını istedi. Dinçkök, "Hepinize davetiye gönderdim. 12 bin dolar vererek Türkiye'nin ücra köşelerinden gelen bu üstün zekalı çocuklarımızdan birini okutabilirsiniz" dedi.
* Genel Kurul'da TÜSİAD'ın Sanayici ve İşadamları Dernekleri (SİAD) Konfederasyonuna katılması çalışmalarının devam etmesine, bu konuda bir karar alınması durumunda ise olağanüstü genel kurul yapılmasına karar verildi.
BAKAN ÇİÇEK: BİR DAHA AF YOK * TÜSİAD'ın onur konuğu ise Adalet Bakanı Cemil Çiçek oldu. Çiçek, adalet reformundan bahsederken, "Verdiğimiz ücrete, yaşadıkları mekana bakarak bugün bu haliyle yargıda görev almak büyük bir vatanseverliktir. Bunun standardını yükseltmek de boynumuzun borcudur" dedi. Özelleştirmede, 'Vatan, toprak satılıyor' edebiyatının Türkiye'ye büyük zarar verdiğini dile getiren Çiçek, ekledi: "Bu hamasi nutuk Türkiye'yi bugün yolsuzluk batağına getirmiştir." Çiçek, Türkiye'nin bir daha af belasına uğramayacağını sözlerine ekledi.