Adana'da kebapla Doğanay şalgam suyu markası adeta bütünleşmiş durumda. Çünkü Türkiye şalgam suyu pazarının yüzde 95'i Doğanay'ın elinde. Üstelik artık SARS nedeniyle Uzakdoğu ve Kanada'dan da müşterisi var... Adana denilince akla şalgam, şalgam denilince de Doğanay geliyor. Şalgam suyunda Türkiye pazarının yüzde 95'ine sahip Doğanay Gıda, Uzakdoğu'da görülen SARS hastalığından sonra Çin, Kanada gibi ülkelerin kapısına da dayandı. Doğanay Gıda, 42 yıllık birikmiş tecrübe ile Hasan Doğanay ve oğulları tarafından kurulmuş, Türkiye'nin ilk TSE ve ISO 9001 belgeli şalgam ve limon suyu fabrikasına sahip. Doğanay Şalgamsuları'nın Fabrika Müdürü Mehmet Ünlü, Çin'e, Singapur'a, Japonya'ya ve Kanada'ya mal gönderdiklerini belirtiyor. Doğanay'ın Adana gibi hemen her evde şalgam yapılan bir ilde markalaşıp Türkiye'ye yayılması da ilginç. Zaten Ünlü de bu noktaya dikkat çekiyor. "Buradaki iki milyon nüfusun 1.5 milyonluk bölümü şalgamsuyu yapmayı bilir. Ama her zaman aynı tadı tutturmak zordur. Yani evde bir kere iyi yaparsınız, 100 defa kötü. Doğanay'ın en büyük özelliği yüzde 85 aynı tat ve standartta ürün çıkarmasıdır" diyen Ünlü, eğer damak tadını tutturamadıkları bir ürün olursa anında imha ettiklerini söylüyor. Ünlü'nün de anlattığı gibi aslında Doğanay Şalgamsuyu'nun en çok sattığı il Adana değil. En büyük tüketim İstanbul, İzmir ve Ankara. Ayda 40 kamyon İstanbul'a kamyonlar şalgam suyu taşıyor.