kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Karlıdağlar Mezarı Oldu
Karlıdağlar Mezarı Oldu
Havaya ateş açtılar
'Ufka doğru uçtuğunu zannetmiş olabilir'

Aramalarda hazin final

İT dalaşı eğitiminde düşen F-16'yı arama çalışmalarından acı haber çıktı. Domaniç yakınlarındaki Karlıtepe mevkiinde 3 kilometrelik alana yayılmış uçak parçaları bulundu. Pilot Üsteğmen Mehmet Karakuzulu'nun uçakta şehit olduğu açıklandı.

***

Karlıdağlar Mezarı Oldu

Geçtiğimiz cuma günü 'it dalaşı' eğitimi uçuşu sırasında Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi yakınlarında düşen F-16'nın enkazı, dün sabah Karlıtepe mevkiinde bulundu Hava Kuvvetleri yetkilileri, 3 gündür yöre halkı, jandarma ve arama kurtarma timlerinin birlikte aradığı pilot Mehmet Karakuzulu'nun şehit olduğunu açıkladı.

CUMA günü Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan it dalaşı eğitim uçuşu için havalandıktan sonra teknik bir arıza nedeniyle düşen F-16 uçağının enkazı, dün sabah saat 10.30 sıralarında Kütahya'nın Domaniç ilçesi'nin 15 kilometre güneyinde Kınık ve Elmalı Köyü arasındaki Karlıtepe mevkiinde bulundu. Pilot Üsteğmen Mehmet Karakuzulu'nun şehit olduğu belirtildi. Karakuzulu'nun uçuş botları, helikopterden kurtarma halatlarıyla inen görevliler tarafından bulundu. Yetkililer, pilotun ufka paralel uçtuğunu zannederken dağa çakıldığını ve otomotik fırlatma koltuğunun devreye girmediğini ifade etti.

İT DALAŞI EĞİTİMİNE ÇIKMIŞTI
BALIKESİR 9. Ana Jet Üssü'nde amblemi 'kobra' olan 191. Filo'ya bağlı olarak görev yapan Pilot Üsteğmen Mehmet Karakuzulu, 16 Ocak Cuma günü saat 10.53'te dog fight (it dalaşı) eğitimi için bir başka arkadaşıyla havalandı. Eskişehir Hava Üssü'nden kalkan F-4'lerle Kütahya'nın Tavşanlı ve Domaniç ilçesi semalarında buluşan iki uçak, burada eğitim yaptı. Ancak saat 10.50 sıralarında uçak aniden radardan kayboldu. Birlikte uçuş yaptığı F-16 pilotu arkadaşı da aynı anda, Karakuzulu'nun kumandasındaki uçağı kaybetti. Bir süre sonra Tavşanlı'ya bağlı Şenlik Köyü yakınlarından "patlama sesi" duyulduğu yönünde ihbar geldi. Bölgede yapılan arama çalışmaları sırasında kar yağışı, tipi ve zaman zaman ortaya çıkan sis çalışmaları olumsuz yönde etkiledi. F-16'nın Balıkesir'deki ana üsle bağlantısı kesilip, üstüne üstlük Şenlik Köyü'nden 'patlama ihbarı' gelince, Hava Kuvvetleri yetkilileri uçağı ve pilotu aramaya başladı.

TİPİ ARAMAYI GECİKTİRDİ
ŞENLİK Köyü yakınında ilk günkü arama çalışmaları sırasında kar yağışı, tipi ve zaman zaman ortaya çıkan sis, arama çalışmaları olumsuz yönde etkiledi. İkinci gün yapılan çalışmalar sırasında ise hava şartları elverişli olmasına rağmen arazinin yüzeyinin 1.5 metre karla kaplı olması, ekiplerin işini güçleştirdi. Bu arada jandarma yetkilileri, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle uçağın enkazının karla örtülmüş olabileceğini belirttiler.

CAMİDE ANONS EDİLDİ
ARAMA
ve kurtarma çalışmaları bu sabaha kadar devam ederken, sabah ezanı sırasında camilerden, ahaliye 'arama çalışmasına katılın' anonsu yapıldı. Bunun üzerine Elmalı, Şenlik ve Kınık köylerinde yaşayan yaklaşık 40'ar kişi, arama çalışmalarına katıldı. Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler, köylüler ve sivil arama kurtarma ekibinden oluşan yaklaşık 130 kişi bir kez daha, cuma gününden beri kayıp olan F-16'yı ve pilot Mehmet Karakuzulu'yu aramaya çıktı.

3GÜN SONRA ACI HABER
ARAMA
çalışmalarının üçüncü gününde Kınık Köyü ve Elmalı köyü'nde oturan vatandaşlarının ihbarı ve GPS (Küresel konum belirleme) sistemi sayesinde, arama çalışmalarına katılan askeri helikopterler, dün saat 10.30 sıralarında F-16'nın parçalarını gördüler. 1 metreden fazla karlı kaplı olan bölgede, düşen uçağın enkazının yaklaşık 3 kilometrelik bir alana yayıldığı ve kanatların belirgin olarak göründüğü belirtildi. Yetkililer, uçağın havada infilak ettikten sonra yere çakıldığını tahmin ettiklerini belirtirken, uçağın enkazının bulunduğu yerde 30 metre çapında, 3 metre derinliğinde bir çukur açıldığı belirtildi. Karadan arama yapma mümkün olmadığı için askeri helikopterden aşağıya inen kurtarma görevlileri, uçuş botlarının yanında şehit pilota ait cesedin parçalarını buldular.


İsmet ACAR-Umut TÜTÜNCÜ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 SABAH bunu neden manşet yapmadı
 Tayyip Bey ile aramızı bozuyorlar...
 İstanbul bombacılarının izi İsviçre'de bulundu
 Pervez Müşerref Ankara'ya geliyor
 İki öğretmenin ismi derslikte yaşayacak
ÖMER LÜTFİ METE
Bilgin ahlakı ve YÖK
BİRKAÇ gün önceki YÖK'le ilgili...
REFİK DURBAŞ
Kaçak elektrik operasyonu
BİR süre önce Ankara'da kaçak...
SAVAŞ AY
'Nasıl savaşacaksan öyle eğit'
BİR hafta içinde iki...
YAVUZ DONAT
Aday enflasyonu
İZMİR- Cuma akşamı İzmir'e geldik...
'Suikast Kapısı'nda 500 kiloluk bombalı saldırı 25 ölü, 70 yaralı
Bağdat'ta Saddam'ın yakalanmasından bu yana en kanlı saldırı...
Amerika'dan kaçan kaçana
Güvenlik kaygısı herkezi korkutuyor
ÖZGÜRLÜKLER ülkesi...
F. Bahçe lige hayat verdi
F. Bahçe lige hayat verdi
Kural hatası nedeniyle yeniden oynanan maçta perdeyi yeni transfer...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.