kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeşil kartı Erdal'ı yaşatmaya yetmiyor
Yeşil kartı Erdal'ı yaşatmaya yetmiyor
Erdal'a destek tedavisi şart

Yeşil kartı Erdal'ı yaşatmaya yetmiyor

Bayram öncesi bir trafik kazasında beyin travması geçiren 17 yaşındaki Erdal'ı hiçbir devlet ve üniversite hastanesi kabul etmiyor: Yatalak hastaya yerimiz yok".

O Henüz 5 yaşındayken babası PKK terörünün kurbanı oldu. Ailesi terör nedeniyle Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Karabulak köyünde barınamaz hale gelince, dedesi Burhanettin Cengiz, tüm çocuklarını ve torunlarını alıp İstanbul'a göç etmek zorunda kaldı. Üç yıl önce yerleştikleri Bağcılar'daki tek dairede iki küçük kardeşi, annesi, halaları, amcası, babaanne ve dedesi ile 20'yi buluyordu nüfusları. Halaları konfeksiyon işçisi olarak çalışıyor, evin büyük oğlu 17 yaşındaki Erdal'ın okuyup bir meslek sahibi olabilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyorlardı.

56 GÜN YOĞUN BAKIM
27 EKİM akşamı Erdal'ın, babasının mezarını ziyaret etmek için bindiği Lüks Diyarbakır firmasının otobüsü Kayseri yakınlarında aşırı hız nedeniyle yoldan çıktı. Kazada 10 kişi öldü, 21 kişi ise ağır yaralandı. Yaralılar arasında Erdal da vardı. Erdal'ın annesi Sebahat Cengiz, kaza haberini aldıkları anı "Otobüs yola değil, bizim ailemizin içine devrildi" diye anlatıyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi bölümüne kaldırılan Erdal'a ilk müdahaleyi Opr. Dr. Ünal Özüm ve ekibi yaptı. Kaza sırasında travma geçiren Erdal'ın beyninde kanamalar oluşmuştu ancak şuuru kapandığı için ameliyata alınamıyordu. Şuuru açılana kadar hassasiyetle bakılması gereken Erdal'ın boynunda hava yolu açıldı, sürekli antibiyotik tedavisi ile akciğer enfeksiyonlarına karşı koruma altına alındı ve burundan ilaçlarla beslenmeye başladı. Tedavisinin 56 gününde doktorlar, Erdal'ın bir rehabilitasyon merkezinde yatması gerektiğini söyledi. Ancak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'nin rehabilitasyon bölümünde yer yoktu ve ailenin kendi çabalarıyla bir merkez bulunması isteniyordu. "Bir rehabilitasyon merkezine götürülmesi önerisiyle taburcu edilmesine karar verildi" yazılı bir raporla ailesinin kucağına bırakıldı Erdal. Bakırköy Devlet Hastanesi'nde yer bulmuşlardı; Erdal, doktorsuz bir ambulansla İstanbul'a doğru yola çıkarıldı. Doktorların 'hemşireye bile gerek yok, yol gidebilir' dediği Erdal, ambulanstaki oksijen tüpü bitince Ankara yakınlarında fenalaştı ve acilen Ankara Trafik Hastanesi'ne götürüldü.

HASTANE ARADILAR
HASTANE yönetimi yeşil kartlı hastayı kabul etmek istemeyince aile, hemşerileri olan İçişleri Bakanı Danışmanı Nevzat Yeşil'i aradı. Yeşil'in devreye girmesiyle sorun o gecelik çözüldüyse de 5 gün sonra Erdal'ın buradan da götürülmesi istendi. Ailesi, Erdal'ın yolda tekrar fenalaşması riskine rağmen Bakırköy Devlet Hastanesi'ne gitmek üzere yola çıktı. Hastaneye vardıklarında doktorlar, Erdal'ın 2 gün kalmasına izin verdi, çünkü yatalaktı. Erdal'ın halaları, akrabaları dört bir koldan İstanbul'da hastane aramaya başladı. Çapa ve Cerrahpaşa'dan da "yatak yok" cevabı çıkınca bu kez özel hastanelere başvurmaya başladılar.

SİGORTA KARŞILAMADI
ERDAL'IN otobüs biletinde yolcuların ferdi kaza sigortalarının Akhayat sigorta şirketi tarafından yapıldığı yazıyordu. Aile bunun üzerine Akhayat'ın anlaşmalı olduğu hastanelerden International Hospital'ın Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Sevil Öz ile görüştü. Ancak sigorta şirketinin masrafları karşılamaması nedeniyle Erdal yine kabul edilmedi. Dr. Sevil Öz, şunları söyledi: "Sigorta şirketi 'Hasta masrafları ödesin sonra biz karşılarız' dedi. Ancak günlüğü bin 500 dolara yakın bir tedaviyi ödeyemezdi aile. Belki bu çocuğa insanlık adına bir kolaylık gösterebilirler diye garanti mektubu vermelerini istedik. Verselerdi bizim hastanemiz de ödemelerde yardımcı olacaktı. Ancak bu tür hastaların masrafları çok yüksek. Devletin sahip çıkması gerekir." Gaziosmanpaşa'daki Özel Şafak Hastanesi'nin indirim yapması üzerine Erdal, geçtiğimiz cuma akşamı hastaneye yatırıldı. Ancak dört günlük tedavi ücretinin 5 milyara ulaşması aileyi çaresiz bıraktı.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Gürültü'ye getirip kaçmışlar
 110 trilyon sizi bekliyor
 İlhan ağabeyi kaybettik
 Annesinin elini bırakıp yola fırladı
 Terör kurbanlarına 6.5 trilyon ödenecek
 Töre cinayetinde tahliye talepleri
 Cep telefonu hayat verdi
 Yeni yağışlı hava
 Genelkurmay'dan Erdoğan'a ulusal güvenlik brifingi
 Hedefteki adam MGK'da irtica brifingi verecek
 Prodi insan haklarını konuşacak
 Milletvekillerine bilgisayar kursu
 Aday adayları için eğilim yoklaması
 Kızlarının acısı isyan ettirdi
 Kazdığı çukur az daha öldürüyordu
SAVAŞ AY
En lekesiz, en saf çocuklardı
ASAF'IN dediğince: "Bütün...
ÖMER LÜTFİ METE
Entel kavram jimnastiği
ADALET ve Kalkınma Patisi'nin...
REFİK DURBAŞ
Beni okutanlara minnettarım
Şu an ataması yapılmayan ve...
HINCAL ULUÇ
Atina yolları taştan.. Amma..
Her şey 1998 yılında...
MEHMET TEZKAN
AKP yüzde 50'yi bulursa ne olur?
YEREL seçim öncesi,...
UMUR TALU
Bildiğini okumak, bildiğini yazmak
Türkiye, "bilgi-bilme...
Kadını iz bırakmadan dövün' diyen imama 15 ay hapis
Kadınların hassas bölgelerine vurmayın. İnce dal kullanıp el ve...
Türkiye'den bakan transferi tartışması
KKTC'de muhalefet, yeni kabineye DP'den atanan 3 isme yıllardır...
Hoca böyle yaparsa
Hoca böyle yaparsa
Ayak tenisi maçı sonrası keyifle otele dönerken laf atılması üzerine...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.