kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tüp bebek isteriz ama erkek olsun

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk tüp bebek merkezi Diyarbakır'da açıldı. İlk iki gün içinde 40 çift kısırlık tedavisi için merkeze başvururken; büyük çoğunluk doktorlara "Mümkünse erkek bebek istiyoruz" dedi

Cocuk sahibi olmanın, özellikle de erkek çocuk sahibi olmanın önemli görüldüğü Güneydoğu'da ilk tüp bebek merkezi Diyarbakır'da açıldı. Bölgeden gelen talebin yüksek olmasını göz önüne alan Alman Hastanesi tarafından kurulan Tüp Bebek İletişim ve Danışma Merkezi'ne açıldıktan sonraki iki gün içinde 40 çift başvurdu. Başvuranların çoğu erkek bebek istiyor, ancak yasal olarak cinsiyet belirlemek yasak olduğundan, bu talebe yanıt verilmiyor.

ÖRF VE ADETLERİN ETKİSİ
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Tüp Bebek ve Jinekolojik Endoskopi Merkezi sorumlusu Op. Dr. Halit Fırat Erden, bölgenin örf ve adetleri nedeniyle çiftlerin çocuk sahibi olmak istediğini belirterek, "Bölge erkeği çocuğu olmadığı için çevresindeki insanlar tarafından 'yarım adam' olarak görülüyor. Bu nedenle bize yoğun bir talep oldu. Biz de, Diyarbakır bölgenin merkezi olduğu için Tüp Bebek İletişim ve Danışma Merkezi'ni hizmete soktuk" dedi.

MERKEZE YOĞUN İLGİ VAR
Güneydoğu'nun yapısından ötürü, çocuk sahibi olmanın önemi nedeniyle çocuğu olmayan aileler Ankara, İstanbul gibi büyük kentlerde bulunan merkezlere başvurarak tüp bebek sahibi olma yoluna gidiyorlardı. Bu tür başvuruların fazla olduğunu belirleyen uzmanlar, Diyarbakır'da bir Tüp Bebek İletişim ve Danışma Merkezi kurmaya karar verdi. Türkiye'de doğurganlıkta ilk sırayı alan Güneydoğu'da böyle bir merkezin açılmasının ilk bakışta garip gelebildiğini belirten merkez yetkilileri, "İstanbul ve Ankara'ya bu bölgeden oldukça fazla başvuru geliyordu. Hatta bazıları bu bölgeden geldiği belli olmasın diye yanlış adres veriyordu. Talep yüksek olunca böyle bir merkezin bölgede açılmasının doğru olacağını düşündük ve bunun için de Diyarbakır'ı seçtik" dediler.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Hamilelikte Grip Bebeği Tehdit Ediyor
 Şeker Hastalığı Önlenebilir
 Ergenlik Çağında Dengeli Beslenme
 'bütün Gün Her Yerim Ağrıyor, Yorgunum...'
 Tanısı Zor Bir Hastalık
 Ücretsiz Seminer: Tekrarlayan Düşük Tedavisi
 Fiziksel Egzersiz Kasları Rahatlatır
 Kanser Cinsiyete Göre Kendine Yer Beğeniyor
 Bitkisel Çaylar Doğru Tüketilirse Yararlı
 İyi Burun Estetiği Fark Edilmeyendir
 Mucize Kapsül İnce Bağırsakta Fotoğraf Çekiyor
 Ergenlik Çağında Beslenmenin Önemi Göz Ardı Ediliyor
 Kadınların Uzun Ömürlü Olmasının Sırrı: Hormon
 Tüp Bebek İsteriz Ama Erkek Olsun
Soba ölüm tütüyor
Lodosun da etkisiyle kurallara uygun yakılmayan sobalar birer ölüm...
Regl doğal tahrik nedeni sayılmalı mı?
"Mazeretim var asabiyim ben" diyen kadınlara ceza indirimi geliyor!...
Ebru'nun kaza davası Avrupa'ya gidiyor...
Özgöçmen çiftinin, 7 yıl önce trafiğe kurban verdikleri kızları Ebru...
Büyük aşk bitti mi?
Büyük aşk bitti mi?
Reyting rekorları kıran Asmalı Konak dizisiyle yediden yetmişe...
Morali bozuk
Morali bozuk
Sosyetik güzel Siren Ertan'ın şu günlerde morali bir hayli...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.