kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Verdiği sözü 29 yıl sonra tuttu
Verdiği sözü 29 yıl sonra tuttu

İşadamı ve eski milletvekili Sedat Aloğlu, babasının ölümü üzerine ayrıldığı üniversiteye öğrenci affıyla dönüp 29 yıl sonra doktora yaptı.

BİR dönem DYP'den İstanbul Milletvekili olarak TBMM çatısı altında bulunan işadamı Sedat Aloğlu, koltuğunun altına bir de akademik kariyeri sıkıştırdı. Babasının ölümü üzerine bıraktığı üniversiteye, 2000 yılında çıkan öğrenci affıyla dönen Aloğlu, 29 yıl sonra doktorasını tamamlayıp isminin önüne 'doktor' unvanını ekledi. Doktorluğunun ardından 'hocalık' teklifleri almaya başladığını söyleyen Aloğlu, önümüzdeki yıl üniversitede 'işletme' ve 'AB' ile ilgili ders vermeye hazırlanıyor. Siyasete de iş yaşamını düzene soktuktan sonra tekrar dönmeyi planlayan Aloğlu'nun hayalini hem tekrar milletvekili olarak TBMM'ye dönmek hem de bir üniversite kürsüsünde ders vermek oluşturuyor.

53 YAŞINDA DOKTOR OLDU
53 yaşında doktor olarak hem babasına verdiği sözü tutan, hem de çocuklarına iyi bir örnek olan Sedat Aloğlu, eğitim macerasını şöyle anlattı: "İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden 1974 yılında mezun oldum. 1976-1977 yılları arasında ABD'de University of New Haven'de işletme yüksek lisansı yaptım. 1978-1979 yılları arasında ise İ.Ü. İşletme Fakültesi'nde iki yıllık doktora eğitimi aldım. Burada sözlü sınavımı verdim. Türkiye'nin dış ticaretinin yeniden yapılandırılması ile ilgili tez hazırlamaya başladım. Ancak 1980 yılında babamın ölümü üzerine şirketin başına geçmem gerekti. Bu yüzden benim için akademik yaşam da sona erdi." 2000 yılında çıkarılan 'öğrenci affı' ile yarım bıraktığı doktora çalışmalarına yeniden başladığını anlatan Aloğlu, İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı'nda hazırladığı 'AB'ne giriş sürecinde Türkiye'de devlet yönetiminin yeniden yapılandırılmasında bir model önerisi' konulu tezi ile 29 yıl sonunda doktor unvanı aldığını söyledi.

HOCALIK TEKLİFİ VAR
Aloğlu, yıllar sonra tekrar üniversiteye giriş nedenini ise, "Babama akademik çalışmaları tamamlayacağıma ilişkin verdiğim sözü tutmak istedim ve üç oğluma da örnek bir baba olmak amacı ile bu unvanı aldım" diye açıkladı. 196 sayfalık tezini bir yıl içinde hazırladığını belirten Aloğlu, "Bütün yıl hafta sonlarını ders çalışmaya ayırdım. Eşim ve çocuklarım boş kalan zamanlarımı tekrar ders çalışmak için ayırmamı desteklediler" dedi. Doktor unvanı almasının ardından vakıf üniversitelerinden "hocalık" teklifleri de almaya başladığını anlatan Aloğlu, gelecek yıl ders vermeye hazırlanıyor. Aloğlu hayallerini şöyle anlattı: "Deneyimlerimi genç kuşaklar ile paylaşmak isterim. Ders programları bana uyduğu takdirde sonbaharda AB ve işletme ile ilgili ders vereceğim. Milletvekili iken işleri kayyuma devretmiştim. Ancak kaptan köşkünde siz olmazsanız işler tam yolunda gitmiyor. Şimdi yeniden şirketimi toparlıyorum. İşleri yoluna koyduktan sonra tekrar politikaya dönmeyi de istiyorum."

Pervin KAPLAN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 AB devlet başkanlarının tümü üyeliğinizi istiyor
 Genelkurmay'dan Kıbrıs uyarısı
 Kürtçe yayın, "Tom ve Jerry"e takıldı
 'Captagon kralı' cezaevinde öldü
 Ankara DGM'ye Elmas atandı
 2 trilyonluk yalı soygunu
 Gözleme yiyecek
 Beşar Esad'a 'Hatay' tepkisi
 Ada'da erken seçim endişesi
 'Görüşmeci Denktaş olmalı'
 Öğrencilerin anketinden mutsuzluk çıktı
 Polis paravan şirket kurmuyor
 DP'den olumlu sinyal
 İstanbul bir gecede kar altında kaldı
MEHMET TEZKAN
Ulusun çıkarlarını kim belirler?
EMİN Çölaşan pazar...
EMRE AKÖZ
Uğur Mumcu efsanesi
ARZU ETMEKLE BÜYÜK GAZETECİ...
UMUR TALU
Mertliği gömecek ki huzur bulsun
İnsanlar ölürler (ya da...
MUHARREM SARIKAYA
İndirimin ardındaki bindirim
ENFLASYON son 28 yılın...
SAVAŞ AY
Vay!.. Cüneyt Abi'ye haa?..
Dün kendi düşünceme göre...
REFİK DURBAŞ
Hayat, hangi yıl zam alacak?
GEÇEN yılın son günü...
Her şey New York'ta bir büroda başladı
1995... Zürab, New York'a gidip, avukatlık yapan Saakaşvili'ye...
Türkiye yüzünden 'dağılan' NATO'yu toparlayacak
GÖREV süresi dolan George Robertson'un yerine NATO Genel...
100. YILDA'DA KAPTAN
100. YILDA'DA KAPTAN
G.Saray 2.Başkanı Ali Dürüst, Bülent'ten vazgeçmediklerini belirterek...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.