TAVUK etini çok küçük parçalara ayırıp haşlayın. Baklanın kabuklarını soyun. Soğanları yemeklik doğrayın ve kahve fincanı yağda kavurup, yıkanmış pirinci ve baklayı da ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Bir tencerede bir miktar su kaynatın. Asma yapraklarını kaynamış suya daldırıp çıkarın. Yapraklara hazırladığınız harçtan koyup, sarma şeklinde sarın ve tencereye dizin. Limon suyunu üzerinde gezdirin. Üzerine geçmeyecek şekilde koyun ve kısık ateşte yarım saat pişirin.
MALZEMELER 1 komposto kasesi iç bakla 1 kase pirinç 3 adet soğan 1 kahve fincanı yağ 3 dal taze nane Yarım demet dereotu 250 gram asma yaprağı 1 kesme şeker 1 adet limon suyu Yarım tavuk göğsü