Fırında mantı
ÖNCELİKLE un, tuz ve suyla bir hamur yoğurun. Hamuru bezelere ayırıp, oklavayla açtıktan sonra küçük kareler halinde kesin. Bir kabın içinde; kıymayı, rendelediğiniz soğanı, tuzu ve karabiberi karıştırın. Hamurların üzerine bir çay kaşığı hazırladığınız kıymalı harçtan koyup, iki ucunu kapatın. Fırın tepsisine dizin. Pembeleşinceye kadar fırında pişirin. Üzerine et suyu dökün. Servis tabağına alın ve üzerini sarmısaklı yoğurtla kapatın. Bir tavada tereyağını kızdırıp, kırmızıbiber ve naneyi ekleyin. Hazırladığınız yağı mantının üzerinde gezdirip, hemen servis yapın.
MALZEMELER (10 kişilik) *500 gram un *250 gram kıyma *1 adet soğan *Biraz su *Tuz, karabiber Sosu için: *500 gram sarmısaklı yoğurt *2 çorba kaşığı tereyağı *Kırmızıbiber, nane *3 su bardağı soğuk et suyu
|