Kabaklı bulgur pilavı
ÖNCELİKLE soğanı rendeleyin. Kabakları ayıklayıp, küçük küçük doğrayın. Bir tencereye sıvıyağla birlikte soğanı koyun ve kavurun. Kabakları da ilave edip, karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyun ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yeşil ve kırmızıbiberleri ince ince, domatesi ise küp küp doğrayın. Kabaklar yağıyla kalınca içine bulguru, hazırladığınız biber ve domatesi, tuzu katıp, 2-3 kez çevirin. Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu da ilave edip, 20 dakika kısık ateşte pişirin. Sarmısak ve maydanozu ince ince kıyın. Ateşten indirdiğiniz pilavın üzerine sarmısağı, maydanozu ve naneyi serpip, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) *3 adet kabak *2 adet soğan *3 çorba kaşığı sıvıyağ *2 su bardağı bulgur *2 adet yeşil biber *1 adet domates *1 adet (etli) kırmızıbiber *2 adet taze sarmısak *3-4 dal maydanoz *3 su bardağı sıcak su *Tuz, nane
|