TEREYAĞI, sarmısak ve soğanı tencereye koyarak kavurun. Havuç ve biberleri küçük küçük doğrayın. Kırmızı mercimek ve doğradığınız sebzeleri tencereye ekleyerek kavurun. 1 kaşık un ekleyin ve tekrar kavurun. Et suyunu ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra bu karışımı robottan geçirin ve tekrar tencereye alın. Ayrı bir kapta yumurtayı süt ile çırpın. Yavaş yavaş karıştırarak tencereye ilave edin. 1 taşım kaynattıktan sonra kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) *1 kase kırmızı mercimek *2 su bardağı süt *2 bardak et suyu *2 çorba kaşığı tereyağı *2 soğan *1 havuç *1 çorba kaşığı un *1 yumurta sarısı *1 yeşil, 1 kırmızı biber *2 diş sarmısak *2 dilim bayat ekmek (yağda kavrulmuş)