kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Voleybolun Yakışıklı Erdo'su
Filelerin yakışıklı Erdo'su

YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç, Voleybol Milli Takımı ve Galatasaray'ın kaptanı olduğu yıllarda "yakışıklı" lakabıyla tanınırdı. Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Yılmaz "Hanımlar hep ona baktığı için Teziç'le gezmezdik" diyor.

***

Voleybolun Yakışıklı Erdo'su

YÖK Başkanlığı'na atanan Prof. Erdoğan Teziç, Galatasaray'ın yanı sıra 1956'da Voleybol Milli Takımı'nın da kaptanıydı. Arkadaşlarının taktığı lakabı ise "Yakışıklı".

SON zamanlarda yaşanan gerilimli tartışmaların odağında yer alan Yüksek Öğrenim Kurumu'nun (YÖK) başkanlığına atanan Prof. Dr. Erdoğan Teziç, aynı zamanda filelerin yakışıklı Erdo'su olarak anılan milli bir voleybolcu. Voleybol Milli Takımı ve Galatasaray'ın eski kaptanı olan Erdoğan Teziç, Fatih'te yaşayan eski İstanbullu bir ailenin oğlu. Teziç, erken yaşta kaybettiği babasından sonra ailenin ayakkabı mağazasında da çalıştı.

YİĞİT NAMIYLA ANILIR
Milli takım kaptanı olarak Dünya Kupası'na da katılan Teziç'in voleyboldaki kariyeri Galatasaray Lisesi'nde başladı. Galatasaray ve Milli Takım'daki başarısı ile dikkatleri çeken Teziç, voleybol camiasının ünlü isimleri arasında yer aldı. Zamanın ünlü voleybolcuları Ayhan Demir, Sinan Erdem, Değer Eraybar, Güngör Demirtaş, Yalçın Gördürür, Ender Kurt, Nasuhi Ünlü ile milli takımda da kaptanlık yapan Teziç'e arkadaşlarının taktığı lakap ise "Yakışıklı" imiş.

'AYNIYERDE AVA ÇIKMAZDIK'
Çiçeği burnunda YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, voleybolculuk yıllarında sadece filelerin kralı değilmiş. Yakışıklılığıyla dikkatlarini çektiği hanımların da ilgi odağıymış. Takım arkadaşı ve halen Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Oral Yılmaz, Teziç için "Onun bulunduğu yerde ava çıkmazdık. Çünkü elimiz boş dönerdik. O Taksim'e giderse, biz Tünel'e" diyor. 1956 yılında Fransa'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda milli takımın başında sahaya çıkan Teziç, bu büyük organizasyona katılan ender sporculardan biri. Erdoğan Teziç, Oral Yılmaz, Değer Eraybar ve Güngör Demirtaş ile birlikte Galatasaray Lisesi'nin ilk sınıfından son sınıfına kadar birlikte okumuş. Galatasaray ve Milli Takım'da da takım arkadaşlığı yapmış.

KAPSÜLÜ FAZLA SÜRÜNCE...
Voleybolun yaşayan efsanesi Değer Eraybar, Galatasaray'ın İTÜ Salonu'nda Darüşşafaka ile oynadığı bir maçtaki anısını şöyle anlattı: "Erdoğan maça çıkmadan önce beline kapsülüni biraz fazla sürmüş. Kapsül poposuna doğru kayınca başladı sahada zıplamaya. Bir ara antrenörümüz olan Oral Yılmaz mola aldı ve kenara çağırdı. Erdoğan sahada koşuyor ve zıplıyordu o ara. Oral, Erdoğan'a buraya gelsene dediğinde o 'Bana bakmayın, siz konuşun, ben biliyorum' demişti. O yanma ile Erdoğan çok iyi oynayarak, daha yükseğe zıplayarak maçı kazanmamızı sağladı." Üniversiteye girince sahalara da veda eden Erdoğan Teziç, yine de voleybolla olan bağını tam olarak kesmedi. Uluslararası Voleybol Federasyonu'nun (FİVB) Hukuk Kurulu başkanlığını yürüttü. Bir süre Sinan Erdem'in başkanlığında Yeşilyurt Kulübü'nde yöneticilik yapan Teziç, Galatasaray'da da voleybol şubesi sorumluluğunu yürüttü. Görüşünü sözünü esirgemeden "sert" ifadelerle anlatmaktan çekinmediği için yeni tanıyanların çekinerek yaklaştığı bir isim olarak tanıtılıyor. Teziç'in hep yakınında yer almış dostları Oral Yılmaz ile Değer Eraybar'ın görüşleri ise ortak: "Üstesinden gelemeyeceği iş yoktur."
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Yılın fotoğrafları
 Chirac-Cardinale ilişkisi Tunus'ta alevlendi mi?
 Mahalledeki şiddeti sevgi potasında eritti
 Taksici 20 milyon lira için öldürüldü
 Baba dehşeti
 Tüpgazlı eylem
 Şiddet, bizim içimize işlemiş
ERDAL ŞAFAK
Tarihi bir gün
İslam coğrafyasında demokrasi ve insan...
MANSUR FORUTAN
Üç zaptan çıkan ders
Ekstrem sporlara ne kadar ilgi...
MEHMET BARLAS
Bu ne telaş? AB'ye girmezsek girmeyiz yani!
Bazılarında...
SAVAŞ AY
Polislerin ruh hali-2
Geçen yıl ortalarıydı sanırım.
SAİT GÜRSOY
Uludağ'ı tercih edenler arttı
Uludağ Üniversitesi'nin...
HINCAL ULUÇ
Televizyondan polis manzaraları..
Birinci manzara..
YÜREĞİ UEFA'YA YETTİ
YÜREĞİ UEFA'YA YETTİ
İlk maçta kontratakla 2-0 yendiği Chelsea karşısında sadece bir kez...
Bizi istemediler
Bizi istemediler
Sinan Engin, Chelsea ile aralarındaki güç farkını kabul ettiklerini...
TBMM'de 'hesap günü'
TBMM'de 'hesap günü'
Meclis'te yapılan oylama sonucunda eski Başbakan Yardımcısı...
'Hükümet kapkaççılık yapıyor'
'Hükümet kapkaççılık yapıyor'
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin, büyükşehir...
52 yerden bıçaklandı buna rağmen affetti
52 yerden bıçaklandı buna rağmen affetti
Sokakta imam nikâhlı eşinin bıçakladığı Ayşegül Porsuk, davasından...
Sokaktaki düşler artık gerçek oluyor
Sokaktaki düşler artık gerçek oluyor
Diyarbakır'da sokakta çalışmak zorunda kalan çocukların düşleri,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.