kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Küçük: Uluslararası düzeyde rekabet için uygun zemin yok
Davetinizi iptal ederek teröre prim vermedim
Küçük: Uluslararası düzeyde rekabet için uygun zemin yok
Gelecek biyoteknolojide

Küçük: Uluslararası düzeyde rekabet için uygun zemin yok

İtalyan Bakan Antonio Marzano, kendisini havaalanında karşılayan Sanayi Bakanı Ali Coşkun’a, “Türkiye’yle Avrupa arasında artık pasaportların kontrol edilmediği bir günü görmek istiyorum’’ dedi..

İSTANBUL Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, Türkiye'de şirketlerin uluslararası rekabet ortamında başarılı olabilmesi için uygun zemin olmadığını söyledi. İSO'nun düzenlediği, "Sürdürülebilir Rekabet Gücü-Geleceği Yakalamak'' konulu II. Sanayi Kongresi, Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde başladı. İki gün sürecek kongrenin açılışında konuşan Küçük, 11 aylık dönemde ihracatın 43 milyar dolara ulaşmasını önemli gelişme olarak niteleyerek, "Ancak daha yapmamız gereken çok şey var. Kondisyonu artırarak yarışa devam etmek zorundayız'' dedi.

SEFERBERLİK SÜRECEK
Rehavete kapılma ve yavaşlama halinde, kazanımların kısa sürede yitirileceğini anlatan Küçük, yarışı sürdürmeye kararlı bir Türkiye'nin rekabet gerçeğini aklından çıkarmaması gerektiğini vurguladı. Türk sanayicisinin bu gerçeğin farkında olduğunu dile getiren Küçük, "Sanayinin rekabet gücü ülkenin geleceğini doğrudan etkiliyor. Bu nedenle yalnızca sanayicileri değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendirmektedir'' diye konuştu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da, hükümetin, sürdürülebilir kalkınmanın itici gücü olan sanayinin gelişmesi, yatırım-üretim-ihracat seferberliğinin başarı ile devamı için rekabete açık serbest piyasa ekonomi politikalarını destekleme kararlılığında olduğunu söyledi. Sosyo-ekonomik sorunların kararlı adımlarla çözüme kavuşturulduğu bir dönemi yaşadıklarını ifade eden Coşkun, enflasyon ve faiz oranlarında görülen aşağı doğru trendin, toplum üzerindeki pozitif etkilerinin kalıcı hale geldiğini belirtti. Coşkun, şöyle devam etti: "Krizlerin aşıldığı ve ekonominin darboğazları aşarak istikrara kavuşma yolunda geliştiği bütün kesimlerce kabul görüyor. Vatandaşlarımız uzun vadeli işlem yapmaktan çekinmiyor. Enflasyon, 1970'li yıllardan bu yana en düşük seviyeye inmiş bulunuyor. Yıl sonu itibariyle enflasyon dahil diğer makro ekonomik hedeflere ulaşılabileceği anlaşıldı." Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, gelinen noktada artık yeni devalüasyonlarla rekabet gücü artırımının mümkün görünmediğini belirterek, bu yolla sürdürülmüş olan üretimin doğal sınırlarına dayandığını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, "Sonuç itibarıyla deniz bitmiş, kara görünmüş, üçüncü üretim dönemi kapanmış, dördüncü üretim dönemi başlamamıştır. Türkiye şimdi bir karar noktasındadır. Ya eski usul üretim tekniklerine devam ederek bir miktar zaman kazanacak ama yeni krizlere de davetiye çıkartmış olacak ya da dördüncü dönem üretim için gerekli yeni bir anlayışı benimseyecektir. Bu yeni anlayış rekabet gücü yüksek üretimdir."
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Sezer’den Sarıgül’e ‘Altın Plaket’
 CHP, Yüce Divan’lık dosyaları açtı
 AB’ye uyum: Caminin adı ibadet yeri oldu
 ‘Nasıl olacağını söylesin de bilelim’
 8.5 milyar dolar atağı
YAVUZ DONAT
Avrupa’nın “dönerle” fethi
Hikmet Tütüncübaşı,...
 atv 16.30
"Kaç Para"
 Show TV 16.00
"Türk Sineması"
 Kanal D 16.40
"Knor Lezzet Kulübü"
 Kanal D 16.50
"Sevimli Kahramanlar"
 TRT 1 16.00
"Ayrılsak da Beraberiz"
 TRT 1 17.05
"Afacanlar"
Sizden öğreneceğimiz çok şey var
Gürcistan’daki ‘kadife devrim’in baş mimarı Mihail Saakaşvili’nin...
Azra tacını teslim etmek için Çin’de
MISS World Güzellik Yarışması'na bu yıl ev sahipliği yapacak olan...
Külliyen yalanmış
Külliyen yalanmış
Ayrıldıkları söylenen işadamı Aksel Goldenberg ile fotomodel...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.