kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Davetinizi iptal ederek teröre prim vermedim
Davetinizi iptal ederek teröre prim vermedim
Küçük: Uluslararası düzeyde rekabet için uygun zemin yok
Gelecek biyoteknolojide

Davetinizi iptal ederek teröre prim vermedim

İtalyan Bakan, tüm dünyaya terör dersi verdi. Bakan Marzano, “İnsanlar seyahatlerini erteleyebilir. Ama bir bakan asla. Teröre zafer kazandırmamak için buradayım” dedi.

TERÖR, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) düzenlediği 2. Sanayi Kongresi'ne de damgasını vurgu. Kongrede konuk konuşmacısı olarak İstanbul'a gelen İtalyan Üretim Faaliyetleri Bakanı Antonio Marzano, terör olayları nedeniyle neredeyse 'yasak ülke' ilan edilen Türkiye seyahatini ertelemeyi asla düşünmediğini belirtti. Marzano, "Sıradan insanlar bu gibi durumlarda seyahatlerini erteleyebilirler. Ama bir bakan bunu yaparsa teröre küçük bir zafer kazandırmış olur. O yüzden ben bugün buradayım" diye konuştu. Aynı zamanda ekonomik ve Siyasal Siyaset profesörü olan, İtalya'da Ekonomi ve Çalışma Ulusal Konseyi Danışmanlığı, Özelleştirme Komitesi, Ekonomik Durumu Değerlendirme Komisyonu Üyeliği, AB Orta Vadeli Sanayi Politikası Komitesi, Ekonomik Programlama Komitesi, Kamu Harcamalarının Etkinliği Komitesi gibi Elektrik Enerjisini Programlama Konseyi gibi pekçok kurumda aktif görev alan Marzano, Türk işadamlarına Avrupa Birliği'nin yeni rekabet politikalarını anlatmak için Türkiye'deydi.

KÜÇÜK'TEN SİTEM
Kongrenin açılış konuşmasını yapan İSO Başkanı Tanıl Küçük'ün terör konusundaki sitemi bakanın da konuşturmasını değiştirmesine sebep oldu. Küçük, "Dayanışma beklediğimiz dostlarımızın tam tersi bir tutumla, Türkiye'yi gidilmemesi gereken ülke ilan ederek, teröristlerin hedeflerine hizmet etmeleri, bizleri üzdü ve hayal kırıklığına uğrattı. Başta Avrupalı dostlarımız olmak üzere, tüm dünyayı sorumluluğa ve dayanışmaya davet ediyoruz. Bakan Marzano ve kongreye katılan diğer uluslararası katılımcılara gösterdikleri sorumluluk ve dayanışmadan dolayı teşekkür ediyorum" deyince, Marzano da, yaklaşık bir saatlik konuşmasının önemli bir kısmını dünyadaki terör olaylarına ayırdı.

BİZ DE ÇOK ÇEKTİK
Marzano, Türkiye'ye 'teröre karşı dik duruşunuzu asla kaybetmeyin' mesajı verdi. İtalya'nın yıllarca Kızıl Tugaylar'ın saldırılarına maruz kaldığını hatırlatan Marzano, şöyle konuştu: Terör bir süre başarı elde edebilir. Eğer bizi korkutup yaşam tarzımızı değiştirirlerse başarıya ulaşırlar. Şunu anlayabilirim. Vatandaşlar bu saldırılara farklı tepki gösterebilir. Özellikle turizm sektöründe insanlar seyahatlerini iptal edebilirler. Fakat bir bakan... Hayır, buna hakkı yoktur. Çünkü bir bakan böyle bir şey yaparsa teröre küçük bir zafer kazandırmış olur. Biz buna izin vermeyeceğiz. O yüzden ben bugün buradayım."

AB BEKLENTİNİZ MEŞRU
Terör olaylarının, Türkiye'nin laik, hoşgörülü ve örnek ülke olmasından kaynaklandığını dile getiren Marzano, ancak bu özelliklerinin Türkiye'yi AB'ye en çok yaklaştıran unsurlar olduğunun altını çizdi. "Bu olaylar, Türkiye'nin AB'ye adaylık konusundaki beklentilerini daha meşru kılıyor" diyen bakan Marzano, İtalya'nın Türkiye'nin 2004 sonunda adaylık müzakerelerinin başlaması için elinde geleni yapacağını da sözlerine ekledi.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Sezer’den Sarıgül’e ‘Altın Plaket’
 CHP, Yüce Divan’lık dosyaları açtı
 AB’ye uyum: Caminin adı ibadet yeri oldu
 ‘Nasıl olacağını söylesin de bilelim’
 8.5 milyar dolar atağı
YAVUZ DONAT
Avrupa’nın “dönerle” fethi
Hikmet Tütüncübaşı,...
 atv 16.30
"Kaç Para"
 Show TV 16.00
"Türk Sineması"
 Kanal D 16.40
"Knor Lezzet Kulübü"
 Kanal D 16.50
"Sevimli Kahramanlar"
 TRT 1 16.00
"Ayrılsak da Beraberiz"
 TRT 1 17.05
"Afacanlar"
Sizden öğreneceğimiz çok şey var
Gürcistan’daki ‘kadife devrim’in baş mimarı Mihail Saakaşvili’nin...
Azra tacını teslim etmek için Çin’de
MISS World Güzellik Yarışması'na bu yıl ev sahipliği yapacak olan...
Külliyen yalanmış
Külliyen yalanmış
Ayrıldıkları söylenen işadamı Aksel Goldenberg ile fotomodel...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.