kapat
05.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ÅžANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Sanayiciye yüzde 5 indirim müjdesi

Elektriğe 9 ayda gelen 3 indirime bir yenisi daha eklendi. Sanayide elektrik fiyatı yüzde 5 düşürüldü

Elektrik fiyatlarına 9 ayda gelen 3 temel indirime bir yenisi daha eklendi. 1 Kasım'dan itibaren sanayide elektrik fiyatı yüzde 5 düşürüldü. Yeni düzenlemeyle sanayide ortalama elektrik fiyatı 102 bin 650 lira, konutlarda ise 119 bin 800 lira oldu.

İNDİRİM DİZİSİ
Elektrik faturalarında indirimler dizisi yılbaşında başladı. Önce, konutlardan ayda 1 milyon, sanayi abonelerinden 4 milyon lira olarak alınan güç bedeli kaldırıldı. Ardından yüzde 3.5 olan TRT payı yüzde 2'ye indirildi. Meskenlerde ise, aylık 150 kilovatlık tüketimi aşan her kilovat için alınan yüzde 50 zamlı tarife uygulamasına son verildi. Son olarak 1 Kasım'dan geçerli olmak üzere sanayide elektrik fiyatı yüzde 5 aşağıya çekildi.

BÖLGESEL TARİFE YOK
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürü Haşim Keklik, elektrikte bölgesel tarife tartışmasına son noktayı koydu ve "Elektrik dağıtımı TEDAŞ'ın elinde olduğu sürece bölgesel tarifeye geçmek mümkün değil" dedi. Bölgesel tarifenin ancak özerk statüye kavuşturulma veya özelleştirilmeyle mümkün olabileceğini vurgulayan Haşim Keklik, "Bunlar ancak 2004'te ortaya çıkabilir" yorumunu yaptı. Bölgelerin ayrı ayrı işletme maliyetlerinin saptanmasının çok zor olduğunu söyleyen Keklik, "EPDK il bazında tarife önerisinde bulunuyor ama ancak lisans bazında tarife olabilir" diye ekledi.

Banu AKTAÅž


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır