kapat
11.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

İSKENDER GÜNEN


Denizli'nin sürprizi

1987 yılında İngiltere maçı öncesi Doğu Almanya'yı Ali Sami Yen'de 3-1 yenmiştik. Bu maç, bizlerin özgüvenini üst düzeye çıkarmıştı. Yalnız İngiltere maçı öncesi herkeste daha önce bu takıma karşı alınan farklı yenilgilerin ezikliği vardı diye düşünüyorum.

İzmir'de kamp başladığında teknik direktör Mustafa Denizli, beni bir kenara çekerek sağ kanatta görev vereceğini söyledi. "Neden" diye kendisine sorduğumda İngiltere Milli Takımı'nda sol kenarında oynayan Sansom'ın bu bölgede gerçekten etkili ataklar yaptığını, sol tarafı güçlü olduğu için sol kenarından bu oyuncuyu geçmenin mümkün olmadığını ama sağ tarafının çok güçsüz olduğunu ve benim de sol ayağımın ona çok ters geleceğini söyledi.

1 hafta süresince yapmış olduğumuz çalışmalarda da özellikle orta alanda görev verdiği oyunculardan yerden kısa paslar yapmalarını istedi.

Maç başladığında İngiltere. karşısında topu daha iyi kullanan bir Türkiye bulunca gerçekten büyük bir şaşkınlık yaşadı. Özellikle bana göre bu maçta gerek savunma oyuncularının aşırı dikkatli oyunları gerekse de orta alan oyuncularının pas yüzdelerinin üst düzeyde olması sonucu o günün şartlarında Türk Milli Takımı, büyük bir işi başardı.

Bugün ise Türk Milli Takımı'nın geldiği nokta dünya 3'üncülüğü. Her türlü koşulda Türk Milli Takımı, İngiltere'den daha üstün. Bugün oynanacak maçta orta alan oyuncularının göstereceği performansın maçın sonucuna büyük etki yapacağı inancındayım.

Geçmişte favori olarak gösterilen takım İngiltere'ydi. Ama bugün favori olarak gösterilen takım Türkiye. Ben, bu maçta Milli Takımımız'ın yıllardır İngiltere karşısında alınan kötü sonuçlara bir son vereceği inancındayım.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır