kapat
11.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

REFİK DURBAŞ


Kadıköylülere müjde...

SABAH Posta Kutusu'nda geçen pazartesi günü yazdığım "Kadıköy'de kültür ve sanat" başlıklı yazıda Kadıköy'ün acilen bir kültür merkezine gereksinimi olduğundan söz etmiştim. Bu yazının çıktığı sabah, Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Av.Selami Öztürk arayarak yaklaşık 18 ay sonra Kadıköy'ün bir kültür merkezine kavuşacağının müjdesini verdiği gibi, söz ettiğim öteki eleştirilere de kapsamlı bir açıklama gönderdi.

Sayın Selami Öztürk'e bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyor ve açıklamasını olduğu gibi yayımlıyorum

"06.10.2003 tarihli "Kadıköy'de Kültür ve Sanat" isimli yazınızı her zaman olduğu gibi zevkle okudum. Öncelikle o gün, yani 1 Ekim Çarşamba günü Gönüllü Hizmet Vakfı'nın yaklaşık iki ay önceden belirlenmiş olduğu Kadıköy Evlendirme Dairesi'ndeki toplantısında tek konuşmacıydım. Davetli olmasam dahi kültür, sanat ve spor etkinliklerine haberim olduğu takdirde katılan birisiyim. Örneğin Kadıköy'deki resim sergilerinin, diğer sanat kollarının büyük bir bölümünü Belediyemiz destekler. Bunun gibi Aile Danışma Merkezi atölyelerinde geçen hafta Antalya'da oynayan kısa film yarışmasına katılan eserlerle beraber 17 kısa film yapıldı. Türk Sanat Müziğinin 30'a yakın korosunu Belediyemiz her alanda desteklemekte... Tülin Korman yönetiminde 400 kişilik koro Kadıköylülere güzel dakikalar yaşattılar. Bunları çoğaltabiliriz. Zira kültür ve sanat alanında birçok ünlü isim Kadıköy'de yaşadığı gibi Kadıköy de kültür ve sanata önem veren bir kitleye sahiptir.

Belediyemize ait Moda'daki Barış Manço Kültür Merkezi ile Merdivenköy'eki Halis Kurtça Kültür Merkezleri başta amatör tiyatrolar olmak üzere bütün tiyatro gruplarını eski halkevleri gibi çalıştırarak hizmet vermektedir.

Ayrıca eski Budak sineması yanında bulunan sergi salonunun yerinde başlattığımız yeni kültür ve sanat merkezi bittiğinde orkestra çukuru dahil yaklaşık 700 kişilik komplike bir salonun yanı sıra eğitim salonları, sineması, kitap satış ve okuma bölümleri ile komplike kültür merkezi yapılıyor. Kültür ve sanata karşı duyarsız kalmamız kendi bileklerimizi keserek intihara eşdeğerdir. Ancak yapacak çok şeyimiz olduğunu biliyorum. Eksikleri Kadıköylüler ile birlikte gidereceğiz.

Bahariye raylı sistem, yazınızda belirttiğiniz gibi Büyükşehir tarafından yenileniyor. İskelede bahsettiğiniz yemek organizasyonu ise bizim prensiplerimize aykırı olmasına rağmen diğer kurumlarca açtırılmıştır. Bu tip organizasyonların bizler Özgürlük Parkı gibi başka mekanlarda olmasını sağlıyoruz. Yaklaşık 18 ay sonra bitecek olan kültür ve sanat merkezinde birlikte güzel etkinlikler izlemek üzere..." REFİK DURBAŞ

Hemzemine üstgeçit...
Göztepe Ömer Paşa hemzemin geçidinde daha geçenlerde Erenköy Kız Lisesi'nin bir öğrencisi tren altında kalarak hayatından oldu. Bu geçit yıllardan beri, özellikle de okul ile bağlantısı bulunduğundan öğrenciler tarafından da yol olarak kullanılmakta... Şimdi geçit, üç-beş demir çubukla yayaların ulaşımına kapatıldı. Ama insanımız yine de kenarından kıyısından atlayarak hemzemini aşmaya çalışıyor. Yarın, bir başka vatandaşımızın yine tren altında kalarak canından olmayacağı ne malum? Mahalle sakinleri olarak yıllardır yol olarak kullandığımız Ömer Paşa hemzeminin derme çatma demirlerle kapatılması yerine, hiç olmazsa bu demirlerden bir üst geçit yapılmasını istiyoruz.

FAHRETTİN GÜNAÇTI GÖZTEPE / İSTANBUL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır