kapat
11.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

NECATİ DOĞRU


Amerikan ipine sarılarak!

Bir düğüm ki çözdükçe dolaşıyor. Perde arkası sırt sıvazlamalar, fısıltılar, dedikodular, böbürlenmeler, kibirlenmeler ile perde önünde ezilmeler, 8.5 milyar dolara avuç açmalar...

Bir düğüm ki...

Ne siz çözebilirsiniz! Ne ben!

Dedikoduyla yola çıkılmaz.

Sadece gerçekler belirleyicidir.

Perde arkasında Amerikan şahinlerinden "kof yüreklendirmeler" ile Türkiye'nin eski dinci yeni muhafazakar şahinlerinden "dedikodular" alarak yazanlara bakılırsa, önce Irak'a asker gönderme niyetine bağlanan 8.5 milyar dolar kredi anlaşması yaparak, kumarhaneye dönüşmüş borsayı havalandırıp, halka da "ekonomi çok iyi gidiyor" tatlı yalanını üfleyerek, 3-5 işadamına da "Irak'a ordumuz girmeli" demeçleri verdirerek, sonra da ABD askerinin yanında savaşacak Mehmetçik göndererek Türkiye "bölgesinin güçlü devleti olduğunu" gösterecekmiş.

****

Türk askeri...

Kuzey Irak'a sokulmayacak.

Koridor oluşturmayacak.

Karakollarını kuramayacak.

Kandildağı'na yaklaşmayacak.

PKK'yı kuşatmayacak.

Barzani bölgesini by-pass edecek.

Petrol bölgelerine girmeyecek.

Türkiye petrolden pay istemeyecek.

Musul'un yanından geçemeyecek.

Kerkük'e uzaktan bile bakamayacak.

Türk askeri...

Sadece itibarı bütün dünyada sıfırlanmış Washington şahinlerinin yanlış hesapları sonunda Amerikan askerinin aciz kaldığı bölgeye havadan paketlenip indirilecek. Mehmetçik orada vücuduna bombayı sarıp karakollara, karargahlara, işgalci dediği yabancı askerin cipine, tankına intihar dalışları yapan Irak'lı direnşçileri kovalayacak.

Vuracak, vurulacak...

Amerika'nın hukuksuz, adaletsiz işgali hedefini bulsun diye Mehmetçik çarpışacak.

Ölecek, öldürecek...

Böylece "Türkiye Irak'ta adeta Amerikanlaşarak" bölgesinin güçlü devleti olacak!

Bu dedikoduyu yazıyorlar.

Yazıp yazıp okuyorlar.

Bir gün biri yazıyor.

Öbür gün diğeri söylüyor.

Perde arkasının süslü dedikodusu, "Irak yıkım-yapım pastasından pay kapar zenginleşirim umuduna" girmiş bir bölüm yeni yetme işadamı ile silah tekellerinin yeni komisyoncusu olmuşların da açık desteğiyle ülke çapında yayılıyor.

****

Washington'da şahinlerden dedikodu alıyorlar. Türkiye'yi, ordusunu ve politikacılarını üçüncü sınıf, borçlu, aciz, bağımlı, Amerikasız yapamaz bir aciz ülke olarak gören, kızdığı zaman bunu yazılarında açıkça söyleyen William Safire adlı başyazarın İsrail beslemeli yazılarından da "aktarmalar" yapıyorlar. Diyarbakır Belediye Başkanı'nın "Tezkere Meclis'ten geçmesin, Türk ordusu Irak'a gitmesin" türü güdümlü demeçlerinden de "haklılık belgesi" çıkarıyorlar. Anakara'da da "Allahın ipine sarıldık" diye diye halktan oy alan ve iktidarda kalmak için şimdi "8.5 milyar dolarlık kredi anlaşmalarıyla Amerikan ipine sarılanlardan" da askeri bilgi (!) toplayıp yazıyorlar.

Sadece yazmıyorlar.

Pırlanta akıllar da veriyorlar

Türkiye büyük devlet!

10 bin Mehmetçik yetmez.

20 bin de yetmez.

40 bin Mehmet göndermeliyiz.

Diye yazıyorlar. Ve ekliyorlar

Zırhlı birlik de göndermeliyiz...

Askeri helikopterlerimizi de...

****

Askeri hilekopterlerimiz Amerikan Temsilciler Meclisi'nin özel izin vermesiyle alınmış Skorsky'lerdir. Bunlar Türkiye'ye gelip Güneydoğu'da PKK bölücü terörüne karşı görev yapmaya başladıklarında TÜBİTAK Marmara Araştırmalar Merkezi, "Atak Projesi" geliştirdi. Bu proje ile bizim ordunun kullandığı Skorsky askeri helikopterlerinin beyni durumunda olan "Görev Bilgisayarları" yazılımı yerli olarak yapılacaktı. Skorsky'lerin parasını Türk halkı ödemişti ve Türk ordusu da onu vatanının güvenliği için kullanıyordu. Türk bilim adamları da ona yerli bir yazılım geliştirmişlerdi.

Fakat Amerika izin vermedi.

ABD Hükümeti karşı çıktı.

ABD Genelkurmayı karşı durdu.

ABD şirketi rıza göstermedi.

Şimdi, "Amerikan ipine sarılarak güçlü devlet olacağımızı" ilan edenler, 10 bin Mehmet yetmez, 20 bin gönderilmeli... O da yetmez... 40 bin gönderilmeli... Diye yazıyorlar.

Bir düğüm ki...

Mesajlarınız için: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır