kapat
11.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Hesap günü geldi

19 yılda tek bir gol atamadığımız ve bir otobüs dolusu gol yediğimiz İngiltere'den o yenilgilerin rövanşını alma zamanı. Bugün Türk futbolunun makus talihini yenme günü

Gol bile atamadık
14 Kasım 1984. Türk futbol tarihinin en ağır yenilgilerinden birini alıyoruz İnönü Stadı'nda. İngiltere önüne Dünya Kupası Eleme Grubu'nda iddialı olabilmek için çıkan Milli Takımımız, Robson'lı, Barnes'lı, Woodcock'lu İngiltere'den 8 gol yiyor. İngiliz kaleci Shilton'a neredeyse top gelmiyor ve boynumuz bükük sahayı terkediyoruz.

O günden bu yana 19 yıllık sürede İngiltere önünde değil galip gelmek gol bile atamadık. 29 Nisan 1987'de İzmir'de elde ettiğimiz 0-0'lık beraberliği o dönemde neredeyse Dünya Kupası kazanmış gibi kutlarken 6 ay sonra bir 8 daha yiyerek suskunluğa iyice girdik. İngilizler'in ünlü golcüsü Lineker, Wembley Stadı'nda yaptığı 2 hat-trick'i (5-0 ve 8-0'lık maçlarda) de Türkiye'ye karşı gerçekleştirdi.

Nisan'da fırsat kaçtı
Cuma gün oldu devran döndü. İngilizler'e gol dahi atamayan Türkiye, önce Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale çıktı, ardından da 2002 Dünya Kupası'nda 3'üncülüğü elde ettik. O turnuvalarda beraber bulunduğumuz İngiltere hep gerimizde kaldı. Formda dönemimizde onlarla karşılaşmak şansını ancak Nisan ayında yakaladık. Ancak Sunderland'de beklemediğimiz kadar kötü oynadık. Gol atamama stresi de bizi etkileyince sahadan 2-0 yenilgiyle ayrıldık. Bugün Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tarihi bir yarayı sarma şansını yakaladık. Hem ilk golümüzü hem de hem de ilk galibiyetimizi 50 bin kişi önünde almak istiyoruz. Derecelerimizle geride bıraktığımız İngiltere'yi bu gece sahada da devirmeyi planlıyoruz.

Mehmet DURUPINAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır