kapat
11.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Haydi çocuklar Portekiz'e

Portekiz'deki finallere doğrudan gidebilmek için kazanmak zorunda olduğumuz maç Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak. Milli takım ve kulüp takımları düzeyinde yenilgi yaşamadığımız Collina'nın yöneteceği maç TRT-1'den naklen yayınlanıyor

A Milli Futbol Takımımız, 12.Avrupa Futbol Şampiyonası 7. Eleme Grubu'ndaki son maçında İngiltere'yi konuk ediyor. Grup maçlarını lider bitirerek 2004'te Portekiz'deki finallere doğrudan gidecek takımı belirleyecek tarihi maç Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak ve müsabaka TRT-1'den naklen yayınlanacak. Maçı İtalyanların dünyaca ünlü hakemi Pierluigi Collina yönetecek. UEFA bu karşılaşmaya ilk olarak Kim Milton Nielsen'i atamış ancak Danimarkalı hakem sakatlanınca yerine Collina verilmişti. Türkiye, şimdiye dek milli takımlar ve kulüpler düzeyinde Collina'nın yönettiği hiçbir maçı kaybetmedi.

Türkiye'nin finallere doğrudan gidebilmesi için kazanmaktan başka seçeneği bulunmuyor. Sunderland'daki ilk maçta bize karşı 2-0'lık üstünlük sağlayan İngilizler'e beraberlik bile yetiyor. Türkiye, daha önce hiç gol atamadığı ve yenemediği İngiltere karşısında bu kez de galip gelemezse grubu ikinci sırada bitirip baraj maçlarına kalacak. 13 Ekim'de Almanya'nın Frankfurt kentinde çekilecek kura ile 10 grup ikincisi birbiri ile eşleşip finallere gidecek 5 takımdan biri olmak için mücadele verecek. Baraj maçları 15-18 Kasım'da oynanacak.

TSYD'den verilen bilgiye göre bugünkü maça büyük çoğunluğu İngiliz olmak üzere 157'si yabancı, yaklaşık 400 medya mensubu akredite oldu. Portekiz'den Japonya'ya dek 12 yabancı ülkeden gazetecinin maçta görev yapacağı açıklandı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır